Gør huset forårsklar med disse 3 tips

Gør huset forårsklar med disse 3 tips

Foråret står efterhånden for døren, og i mange husejere begynder det at krible over det hele med projekter og gode ideer, der skal gøres ud i virkeligheden. Langt de fleste tænker, at forårsklar er lig med forårsrengøring, men det betyder også mere end det. Det er også den udvendige del af huset, man skal tænke på, når foråret melder sig. Ellers kan det hurtigt komme til at se gammelt og slidt ud, hvis man ikke får ryddet ordentligt op efter vinteren.

Maling

Alle husejere ved, hvor meget en spand maling kan gøre af underværker for husets udtryk. Så glem ikke at give vinduer, dørkarme og døre en omgang en gang i mellem – så fremstår huset endnu flottere i forårssolen! Det kan også være, at man har en træfacade eller en kvist med træbrædder, som trænger til olie eller maling. Uanset hvad vil forandringen være tydelig.

Derudover er det også en god idé at sende et blik ud mod haven og se, om den trænger. Det gør den højst sandsynligt. Måske er der nogle planter, der skal klippes ned, for at de igen kan skyde til foråret? Så er det nu, det skal gøres. Eller måske er græsplænen blevet noget trist efter vinterens nedbør – så kan det være en idé at så nyt.

Husk taget

Taget er ligeså vigtig en del af huset, som husets ydermure, vinduer, døre og have. Derfor er det vigtigt at kigge til taget – måske trænger tagrenden til at blive renset, eller taget har brug for et mindre servicetjek? Alt efter hvilken tagtype man har, vil der være forskellig former for vedligeholdelse og tjek, man skal huske på.

LÆS OGSÅ:  Guide: Sådan gør du boligen klar til fremvisning

En forårsklargøring af husets ydre er en god investering, fordi det sørger for, at huset jævnligt bliver tjekket og vedligeholdt. Men det kan være dyrt – her kan et lån være en god idé.