Ejendomsvurdering

Ejendomsvurderinger bruges i flere sammenhænge: Når du skal betale ejendomsværdisskat, når du skal sælge din ejendom, når du skal betale tinglysningsafgift, og når du skal have finansieret din ejendom. Især den offentlige ejendomsvurdering giver anledning til debat.

Salgsvurdering

Salgsvurdering, ejendomsvurdering, markedspris, k√¶rt barn har mange navne. Skal du bruge et realistisk bud p√• hvad du kan s√¶lge ejendommen for, b√łr du kontakte 2-3 lokale ejendomsm√¶glere, og f√• dem til at komme med en vurdering af ejendommen. De fleste ejendomsm√¶glere tilbyder en gratis ejendomsvurdering. Men husk at ejendomsm√¶glerne altid vil fors√łge at “vinde” salget af din bolig, hvorfor du kan opleve vurderinger der ligger en anelse h√łjere end handelsprisen/salgsprisen ender p√•. Vi anbefaler boligvurdering.nu til nemt at kontakte lokale ejendomsm√¶glere for en gratis ejendomsvurdering:

Få 3 gratis ejendomsvurderinger fra ejendomsmæglere

Vil du gerne sælge din bolig hurtigt og til en god pris? Få 3 gratis og uforpligtende vurderinger fra ejendomsmæglere i dit nærområde gennem Boligvurdering.nu. Indtast din informationer, modtag tre tilbud indenfor 24 timer og vælg det bedste eller lad være Рdet er helt uforpligtende!

Få 3 gratis tilbud fra ejendomsmæglere

Online beregnere

Online beregnere har en r√¶kke udfordringer med at tage h√łjde for boligens stand og fremtr√¶den, mens generel beliggenhed, udvikling p√• markedet fint indregnes i de algoritmer der benyttes. S√• online beregner kan v√¶re gode til at f√• en ramme for, hvad m2-prisen kan b√¶re i dit omr√•de, s√•vel som danne grundlag for en samtale med ejendomsm√¶glerne der vurderer din bolig. Eksempler p√• online beregnere kan v√¶re Dingeo.dk,Bolighed og Boliga.

Den offentlige ejendomsvurdering

Den offentlige ejendomsvurdering danner grundlag for beregning af is√¶r ejendomsv√¶rdiskat, der udg√łr en betydelig udgiftspost for boligejerne. Der har i en √•rr√¶kke v√¶ret problemer med beregningerne foretaget af SKAT, hvorfor ejendomsvurderingerne har v√¶ret fastfrosset siden 2011, medmindre man har modtaget en omvurdering. Indtil det nye vurderingssystem kommer i brug, er det vurderingerne fra 2011 fratrukket 2¬Ĺ procent, der har dannet grundlag for beregningen af ejendomsv√¶rdiskatten. Denne ejendomsvurdering skal v√¶re udtryk for en ejendoms markedsv√¶rdi, og dan fastl√¶gges bla. udfra handler med sammenlignelige ejendomme, med samme alder, st√łrrelse og beliggenhed.

Ejendomsværdiskat

Som boligejer skal man betale en årlig skat bestående af ejendomsværdiskat til staten og grundskyld(grundskat/ejendomsskat) til kommunen. Procentsatser for ejendomsværdiskatter er ens for hele landet, mens de enkelte kommuner selv bestemmer niveauet for grundskylden, dog mellem 16-34 promille af grundværdien. Til eksempel ligger Gentofte i bund med grundskyld på 16 promille, mens andre ligger i top på 34 promille.

Den offentlige ejendomsvurdering danner grundlag for begge skatter. Ejendomsværdiskatten beregnes af 1% af ejendomsværdien op til 3.040.000, og 3% af den resterende ejendomsværdi. For en bolig der er vurderet til 5 mill kr. vil ejendomsværdiskatten dermed være :
1% x 3.040.000 + 3% x (5.000.000 – 3.040.000) = 89.200.

Ejendomsv√¶rdiskatten beregnes pt af den mindste v√¶rdi af f√łlgende historiske ejendomsvurderinger:

  • Ejendomsv√¶rdi pr. 1/1 2001 tillagt 5%,
  • Ejendomsv√¶rdi pr. 1/1 2002, eller
  • Ejendomsv√¶rdi pr. 1/10 2017

related articles

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/