Tilstandsrapport Aalborg

Det kan være svært at gennemskue hvilken rådgiver man skal vælge, når man skal have lavet tilstandsrapport. Skal det være den billigste eller den med den de bedste anmeldelser.


Benyt den gratis tjeneste hos 3byggetilbud.dk og

Hent 3 gratis tilbud på tilstandsrapporter

-hos lokale byggesagkyndige i Aalborg.

Hvad er en tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en rapport over din boligs fejl og mangler. Den indgår ofte i en bolighandel som et af de primære dokumenter, og rapportens konklusioner benyttes ofte i prisforhandling på boligen.

Tilstandsrapport en et vigtigt element i det der kaldes huseftersynsordningen, der har til formål at sikre køber og sælger mod store økonomiske overraskelser i forbindelser med bolighandel. Det fungerer ved, at tilstandsrapporten danner grundlag for, at sælger kan indhente tilbud på ejerskifteforsikring i et forsikringsselskab.

Når sælger har fået udarbejdet tilstandsrapport og indhentet tilbud på ejerskifteforsikring, og tilbyder, at betale 50% af basisdækning på denne, er han/hun dækket af huseftersynsordningen, og køber kan (næsten) ikke rette fremtidige mangelskrav mod sælger, men må rette dem mod forsikringsselskabet.

Hvem laver tilstandsrapporten

Det vil normalt være sælger der får udarbejdet tilstandsrapporten inden eller i forbindelse med, at boligen sættes til salg. Dertil er på langt de fleste privatboliger lovkrav om også, at få lavet energimærke på boligen. Man skal tage fat i en beskikket bygningssagkyndig for at få lavet en tilstandsrapport der kan benyttes som grundlag for en ejerskifteforsikring. Det er Sikkerhedsstyrelsen der certificerer bygningssagkyndige, og du kan finde de lokale beskikkede byggesagkyndige nedenfor i artiklen.

Hvem betaler tilstandsrapporten

Det er normalt sælger der skal betale for udarbejdelse af tilstandsrapport.

Hvad koster en tilstandsrapport

Prisen afhænger naturligvis af hvilken ydelse du skal bruge samt størrelse på boligen. Her er listet nogle populære tilstandsrapport ydelser:

Tilstandsrapport: fra 5.000 til 7.000 kr

En tilstandsrapport koster ca 5000 kr, men man vil ofte også have lavet energimærke og en elrapport. Der er mulighed for at tilkøbe en førsynsrapport til ca 2000 kr.

Elrapport: tilkøb fra 2.000 kr

En elrapport eller elinstallationsrapport er et tilkøb til tilstandsrapporten, og der ses ofte et pakketilbud på både tilstandsrapport og elrapport – laveste pris fundet pr. 03.marts 2020 er 6.9.49kr.

Energimærke: fra 4.000 kr

Energimærke er lovpligtig for alle almindelige beboelsesejendomme der sættes til salg.

Pakkeløsning

Flere firmaer tilbyder en samlet pakke med alle tre rapporter til en pris fra knap 9.000 kr og opefter. Er boligen over 250-300m2 vil priserne ofte stige.

Tilstandsrapport prissammenligning

Navn:
TILSTANDSRAPPORT.DK /Boliga
Tilstands- & elrapport:
6.949 KR
Bedste pris
Boliga.dk's tilstandsrapport-tjeneste
Fremragende bruger-anmeldelser
Trustpilot:
Trustpilot score
Score: 4.7 / 5
40 anmeldelser
 
Navn:
BOTJEK
Tilstands- & elrapport:
7.100 KR
Gode bruger-anmeldelser
"Førsyn" (pris ukendt) giver mulighed for, at udbedre fejl
Trustpilot:
Trustpilot score
Score: 4.5 / 5
465 anmeldelser
 
Navn:
EBAS
Tilstands- & elrapport:
7.095 KR
Visuel tilstandsrapport på mobil
"Førsyn" (2.000 ekstra) giver mulighed for, at udbedre fejl
Trustpilot:
Trustpilot score
Score: 4.3 / 5
543 anmeldelser
 
Navn:
OBH-Gruppen
Tilstands- & elrapport:
9.600 KR
Fremragende bruger-anmeldelser
"Førsyn" (2.500 ekstra) giver mulighed for, at udbedre fejl
Trustpilot:
Trustpilot score
Score: 4.7 / 5
594 anmeldelser

Men skal du have den bedste pris?

Så læg din tilstandsrapport i udbud:

Benyt den gratis tjeneste hos 3byggetilbud.dk og

Hent 3 gratis tilbud på tilstandsrapporter

-hos lokale byggesagkyndige i Aalborg.

Tilstandsrapport i Aalborg

Vi har samlet eksempler på beskikkede byggesagkyndige der kan lave tilstandsrapporter i Aalborg

 • Tina Kudal Enoksen
  MOE A/S
  Moe & Brødsgaard A/S
  9000 Aalborg
 • Lars Lillienskjold
  FACTUM2 A/S
  Wesselsvej 19
  9220 Aalborg Øst
 • Christian Holm Jørgensen
  Sweco Danmark A/S
  Sofiendalsvej 94
  9200 Aalborg SV
 • Mette Bebe Juel
  Brix & Kamp A/S
  Danmarksgade 43, 2th
  9000 Aalborg
 • Torben Aakmann Larsen
  Brix & Kamp A/S
  Boeck-Hansens Vej 3
  9000 Aalborg
 • Poul Erik Marcussen
  Tilstandsrapport-nu.dk ApS
  Nyhavnsgade 4A
  9000 Aalborg
 • Lars Knudsen
  Tilstandsrapport-nu.dk ApS
  Indkildevej 6A
  9210 Aalborg SØ

Tilstandsrapportens kategorier

De fejl og mangler den bygningssagkyndige måtte finde som led i gennemgangen anføres i tilstandsrapporten ved hjælp af en særlig klassificering:

IB: Ingen bemærkninger

Når en bygningsdel står anført som ingen bemærkninger viser det at den byggesagkyndige har besigtiget bygningsdelen og ingen skader/mangler fundet. Det kan være vigtigt ifb. med en senere sag, at man kan se at en bygningssagkyndig tidligere har besigtiget bygningsdelen.

KO: Kosmetiske skader

Det vil være skader der kan have betydning for købers visuelle indtryk af boligen, men som ikke i sig selv kan bevirke begrænset funktioner eller yderligere skader på boligen.

K1: Mindre alvorlige skader

Skader der ikke har indvirkning på bygningsdele eller bygningens funktion. Det kan være løst tapet, mindre revner i murværk mv.

K2: Alvorlige skader

Det vil være skader der påvirker bygningens funktion, enten nu eller indenfor overskuelig fremtid, men som ikke spreder sig yderligere eller bevirker skader på andre bygningsdele. Det kan være mindre hulle r/revner i gulvet eller punkterede termoruder.

K3: Kritiske skader

Skader der medfører at bygningsdelen/dele svigter indenfor kort tid, og kan medføre fejl på andre bygningsdele. Det kan være utætheder i taget, knækkede badeværelseklinker, afisolerede el-kabler mv.

UN: Bør undersøges nærmere

Det vil typisk være bygningsdele der ikke har været tilgængelige under gennemgangen, såsom lofter eller kældre der har været aflåst. UN kan gemme på alvorlige skader, hvorfor man som køber skal sikre sig at få gennemgået disse – ellers kan han/hun stå med ansvaret og risikoen for disse fejl i forbindelse med et køb.


related articles

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/