Selvsalg

Selvsalg

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at hvis man leder efter en mulighed for at spare penge på salget af sin bolig, så er det oplagt at vælge at arbejde lidt med selvsalg. Det er der rigtig mange, der har fået øjnene op for i løbet af de seneste par år og derfor er det også blevet mere og mere populært at lave selvsalg, men det er dog langt fra alle, der ender med at få succes med selvsalg – og det er selvfølgelig en skam, for der kan spares mange penge.

Hvis du har bestemt dig for, at du gerne vil prøve kræfter med at sælge din bolig på egen hånd, så skal du naturligvis være forberedt på, at det kommer til at kræve langt mere af dig end når du får en ejendomsmægler til at klare det meste af arbejdet for dig. Der kan dog være rigtig mange penge at spare ved at vælg selsalg i stedet for at forsøge at sælge på egen hånd – oftest er et ejendomsmæglersalær på mellem 40.000 DKK og 60.000 DKK, hvilket er en stor penge at spare i forbindelse med et boligsalg.

Går du og leger med tanken om selvsalg, så er du kommet til det helt rette sted. I den her artikel kan du nemlig blive meget klogere på, hvad det vil sige at lave et selvsalg. Artiklen vil blandt andet komme ind på, hvad der er essentielt for dig at vide noget om, hvis du gerne vil sælge din bolig på egen hånd og uden involvering fra en ejendomsmægler.

Overvej måske en ejendomsmægler alligevel?

Selvom du går med overvejelserne om at sælge din bolig på egen hånd, så kan det sagtens vise sig at være en rigtig god idé at involvere en ejendomsmægler alligevel. Det er ikke ensbetydende med, at du overlader hele arbejdet til den pågældende ejendomsmægler. Det betyder derimod bare, at du lader ham eller hende komme med til råds, så du altid kan få brugbar rådgivning fra en person med stor erfaring indenfor branchen og samtidig også med en stor viden omkring f.eks. de mange juridiske aspekter af en bolighandel.

Det er naturligvis ikke alle ejendomsmæglere, der er interesseret i at agere rådgivere på denne måde, men det er dog ikke noget, der skal skræmme dig væk, for du kan sagtens finde op til flere forskellige mæglere, der er interesseret i dette. Du kan f.eks. gøre brug af en service som Boligvurdering.nu, som du kan finde et link til lige nedenfor, der nemt og hurtigt hjælper dig med at få 3 tilbud på ejendomsmægler.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra ejendomsmæglere

Hvad end du gerne vil have en ejendomsmægler med på råds eller du derimod gerne vil have hjælp til nogle af aspekterne, så kan du få 3 gratis tilbud fra ejendomsmæglere via Boligvurdering.nu. Det er 100% gratis og uforpligtende at gøre brug af!

Få 3 gratis tilbud fra ejendomsmæglere

Hvorfor bør jeg sælge selv?

Hvis du blot har leget med tanken om at sælge din bolig på egen hånd, men endnu ikke er helt overbevist om, at det dér selvsalg er noget for dig, så kommer der her intet mindre end tre rigtig gode grunde til, at du skal prøve kræfter med selvsalg – det er med garanti noget, der kan få dig overbevist om, hvorvidt du skal sælge selv eller du i stedet skal tage kontakt til en ejendomsmægler og overlade arbejdet til ham eller hende.

Der skal selvfølgelig ikke lægges skjul på, at der er rigtig mange grunde til at selvsalg er noget, der bør appellerer til enhver, men der er vidst ikke nogen, der er i tvivl om, at langt de fleste er fristet af at prøve lykken med selvsalg, da der er mulighed for at spare rigtig mange penge ved at sælge din bolig på egen hånd i stedet for at overlade det til en mægler, der selvfølgelig skal have et stort salær for at sælge din bolig.

Dog handler det også meget om, at man har en helt anden frihed sammenlignet med, hvis man arbejder sammen med en ejendomsmægler. Men når alt kommer til alt, så er selvsalg dog nok ikke noget for dig, hvis du reelt set ikke er i stand til at sælge din bolig på egen hånd, for så kommer du i stedet bare til at spilde en masse penge, der kunne have betalt noget af salæret til en rigtig dygtig ejendomsmægler i stedet.

Spar penge ved at sælge selv

Hvis man vælger at lade en ejendomsmægler står for salget af sin bolig, så er der bestemt rigtig mange forskellige omkostninger, der kommer til at følge med en sådan aftale. Ikke nok med, at du rent faktisk skal betale for ejendomsmæglersalæret, så kommer du også til at betale for de offentlige dokumenter, tinglysning, skattebillet og mange andre mindre omkostninger, som f.eks. inkluderer udarbejdelse af plantegninger og fotografering af boligen, hvis det ikke er gjort allerede.

Der er mange af disse udgifter, som du enten kan komme til at undgå helt eller som du kan minimere ved at vælge selvsalg, da du f.eks. ikke skal betale for et salær til en ejendomsmægler og hvis du laver et selvsalg, så er det også helt op til dig selv, om du blot selv ønsker at tage billeder af din bolig. Du bestemmer selv rigtig mange ting, som du ellers ikke ville have haft synderligt meget at skulle have sagt omkring, hvis du vælger at sælge boligen selv.

Derfor er det heller ikke gratis at sælge sin bolig på egen hånd, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det bestemt er det absolut bedste og endda også det billigste alternativ, du kan finde sammenlignet med blot at overlade ansvaret til en ejendomsmægler. Og du kan endda være heldig at sælge din bolig i løbet af ganske kort tid, hvilket blot vil betyde, at du for alvor har sparet penge på dit boligsalg.

Du bestemmer selv og har selv ansvaret

Hvis du gerne selv vil bestemme over dit boligsalg, så er der bestemt ikke nogen tvivl om, at det rette valg for dit vedkommende er, at vælge at sælge din bolig selv. Det er meget almindeligt at de forskellige ejendomsmæglere har helt op mod hundredvis af boliger til salg på samme tid, hvilket også er ensbetydende med, at der ikke kan dedikeres synderligt mang timer til markedsføring og fremvisning af hver enkelt bolig – og derfor bliver der ikke arbejdet helt så effektivt med din bolig.

Det er selvfølgelig også en fordel, at du selv kender til din bolig. Du kender desuden også til historien, mulighederne, priserne, nærområdet og meget andet som en ejendomsmægler ikke ved lige så meget, som du gør, medmindre han eller hun sætter sig rigtig meget ind i stoffet – og det kan godt være svært at finde tiden til som travl ejendomsmægler. Derfor vil du også kunne lave en langt bedre fremvisning end en mægler, da det hele kommer til at fremstå mere troværdigt, når du ejer boligen.

Der er rigtig mange boligsælgere, der ender med at blive frustreret på deres ejendomsmæglere, fordi det tager for lang tid at sælge deres bolig. Det sker blandt andet fordi en ejendomsmægler sagtens blot kan lade en bolig ligge i deres arkiv i flere måneder uden reelt set at arbejde med den. Derfor er der også mange sælgere, der ender med at ringe til deres mægler for at sætte mere skub i tingene, hvilket ofte resulterer i, at der kommer lidt skub i tingene i et par dage, men derefter falder det tilbage i samme mønster.

Ovenstående kan være særdeles frustrerende, fordi man som boligejer ikke har nogle muligheder for at gøre noget ved det, da det hele er overladt til ejendomsmægleren. Et sådant problem kommer du kun ud for ved selvsalg, hvis du ikke selv bruger den tid og energi, der er krævet for at at sælge din bolig – og så har du også kun dig selv at takke for, at der ikke sker mere end der gør.

Du bestemmer selv tidshorisonten

Der er rigtig mange, der kæmper med deres frustrationer i forhold til deres ejendomsmægler – og det er også ganske forståeligt, for det kan bestemt være særdeles frustrerende, hvis ikke man kan få sin boligt solgt. Der er ikke så meget andet at gøre i en sådan situation end at blive ved med at rykke ejendomsmæglere, men hvis du derimod vælger at forsøge dig med at sælge din bolig på egen hånd og dermed også foretage et selvsalg, så bestemmer du reelt set selv tidshorisonten for salget af din bolig.

Hvis du skal sælge en bolig, så handler det i bund og grund blot om at være indstillet på at arbejde hårdt – det kræver ikke andet end dét. Man skal selvfølgelig ikke forvente at det bliver nemt at sælge sin bolig, men der skal dog ikke være nogen tvivl om, at det bliver meget nemmere hvis du bruger mere end et par timer i måneden på at sælge boligen, som der f.eks. er mange ejendomsmæglere, der har svært ved at gøre. Derfor handler det i høj grad også om gøre en god arbejdsindsats for at få solgt sin boligt solgt til en god pris og indenfor en overskuelig tidshorisont.

Der er mange ting, du kan gøre for at få solgt din bolig. Hvis du f.eks. blot bruger en time hver aftenen på at lave annoncer på diverse websites, lave opslag på Facebook (kunne f.eks. være i relevante Facebook-grupper), aftale fremvisninger med potentielle købere og meget andet, så er der langt større chance for at du ender med at få solgt din bolig end hvis du havde valgt at overlade arbejdet til en ejendomsmægler. Derfor er der bestemt heller ikke andet for end at arbejde hårdt på at sælge sin bolig – så skal det nok lykkedes.

Hvad skal jeg selv lave ved et selvsalg?

Selvsalg handler ikke blot om at lave et par boligannoncer og håbe på det bedste – der er meget andet, der også skal være styr på, når du skal sælge din bolig på egen hånd. Derfor skal du bestemt heller ikke være bange for, at der ikke er noget at tage fat i, hvis du sidder om aftenen og gerne vil gøre lidt yderligere for at få solgt din bolig. Det er dog oftest ikke noget, der er synderligt udfordrende, men det er selvfølgelig noget, der kommer til at tage en del af din tid.

Nedenfor kan du finde en række af de ting, som du skal have styr på, når du skal sælge din bolig på egen hånd i stedet for at overlade det hele til en ejendomsmægler. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er en god idé at du tager alt arbejdet selv, for der findes en række juridiske aspekter, som der skal være styr på og det er meget bedre at få en professionel boligadvokat til at klare disse opgaver for dig end at forsøge selv.

Offentlige dokumenter

I dag lever vi i et samfund, hvor der er en lang række regler og love, der skal overholdes. Det betyder også, at der er flere forskellige juridiske aspekter, der skal være styr på i forbindelse med det selvsalg. Ved at få styr på de offentlige dokumenter, så får du samtidig også styr på både tinglysningen af din bolig, din skattebillet og mange andre ting.

Det er meget vigtigt at understrege, at det bestemt ikke er noget, der er frivilligt, så derfor vælger du ikke selv om du vil have de offentlige dokumenter eller ej. Det er lovpligtigt ved et boligsalg at alle de offentlige dokumenter skal være fremskaffet, så køberen enten har mulighed for at se nærmere på dem eller overtage. Dog skal du ikke være bange, for det er både nemt og billigt at anskaffe de offentlige dokumenter.

Det nemmeste er ganske enkelt at gå ned på Borgercenteret og bede om at få udleveret alle de lovpligtige og offentlige dokumenter, der skal bruges i forbindelse med et boligsalg. Derefter vil du naturligvis få udleveret de dokumenter, du skal bruge – såfremt at dine data er i orden. Det er dog ikke gratis, men det koster dig derimod mellem 500 kr. og 2.000 kr. for de lovpligtige dokumenter. Prisen varierer fra kommune til kommune og er noget, du ikke kan undgå at betale for.

Markedsføring

Noget af det vigtigste – og også én af de største udfordringer – ved et selvsalg er at få markedsført sin bolig. Det er de arbejde med markedsføringen, der er en bestemmende faktor for, hvor hurtigt du er i stand til at sælge din bolig. Des bedre du er til markedsføring, des større er dine chance også for at din bolig bliver solgt i løbet af kort tid.

Der er med garanti rigtig mange, der nu sidder og stirrer lidt tomt ind i skærmen med et spørgsmål om, hvordan man egentlig kan markedsføre sin bolig, hvis man sælger den selv? Der er rigtig mange ting, du har mulighed for at gøre, så i denne artikel vil vi blot komme ind på en række af de bedste metoder til at markedsføre din bolig, så du hurtigt og nemt kan få den solgt, så du kan købe en ny bolig.

Annoncering på nettet: Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at den absolut bedste måde at sælge din bolig er ved at annoncere på nettet. Hvis du overlader det til en ejendomsmægler, så vil du få markedsføringen med i prisen på mæglerens hjemmeside, men hvis du derimod skal sælge din bolig på egen hånd, så skal du selv i gang med dette. Det kan du blandt andet gøre ved at oprette annoncer på sider som DBA.dk og GulOgGratis.dk. Dog er det også en god idé at benytte sig af en selvsalgspakke fra RobinHus, hvor du får annoncering på deres hjemmeside, som er meget velbesøgt af boliginteresserede.

Facebook: I dag er Facebook én af de mest besøgte hjemmesider i hele Danmark, så derfor er det selvfølgelig også et rigtig godt sted at reklamere for din bolig, der netop er blevet sat til salg. Hvis du f.eks. får oprettet en annonce hos RobinHus, så har du rig mulighed for at dele denne annonce på diverse sociale medier og herunder også Facebook. Det kan du bl.a. gøre fra din private profile, du kan bede venner og familie om at dele og du kan dele linket til annoncen i mange af de grupper, der er at finde på Facebook, så du virkelig får spredt ordet om, at din bolig er blevet sat til salg.

Avisannoncer: Du har med garanti også lagt mærke til, at der bliver annonceret for rigtig mange huse i aviserne. Der er mange, der tror, at det er en tid, der er ovre, fordi man ikke længere læser avis i samme grad som før, men faktum er dog, at der stadig er gode muligheder for at sælge sin bolig via en avisannonce, så hvis du skal sælge din bolig selv, så er det bestemt en mulighed at købe en avisannonce, hvor du kan gøre opmærksom på din bolig.

Markedsføring handler om at tænke ud af boksen og det handler om måder hvorpå du kan gøre opmærksom på din bolig, så den skiller sig ud fra mængden. Derfor er det nærmest også kun fantasien, der sætter grænser i forbindelse med markedsføringen af en bolig, når det handler om selvsalg. Hvis du har den til salg hos en mægler, så er det ham eller hende, der står for markedsføringen og du har derfor ikke synderligt mange muligheder for at fremskynde processen – men det har du ved selvsalg!

Ha’ styr på fremvisningen

Hvis du skal sælge din bolig selv, så kommer du selvfølgelig også til at fremvise din bolig på egen hånd. Der er mange, der tror, at en fremvisning er meget ligetil og det hele kommer af sig selv, men det er bestemt ikke et punkt, som du må springe for let over. Det er derimod noget, der skal bruges rigtig meget tid på og det er ligeledes også noget, du skal sørge for at bruge rigtig mange kræfter på. Det handler nemlig om at få dine købere til at føle sig hjemme og at fremvise din bolig fra sine bedste sider.

Du skal sørge for at fortælle om boligen – du skal f.eks. fortælle om hvornår boligen er blevet bygget, hvornår den er blevet renoveret, om du selv har stået for det. Du skal sørge for at komme godt ind på historikken for boligen og dermed også fortælle hvad der er sket med boligen gennem tiderne. Det er dog mindst lige så vigtigt at du sørger for at fremhæve mulighederne, hvilket du f.eks. kan gøre ved at komme ind på, at der er mulighed for at rive vægge ned for at skabe mere plads eller du kan bygge en hems på værelset med højt til loftet.

Endvidere, så er det også meget vigtigt, at du virker selvsikker. Der er nemlig ikke noget, der nemmere kan skræmme en potentiel køber væk fra en bolig end hvis sælger er meget nervøs. Det giver næsten en dårlig samvittighed og det kommer desuden også til at virke som om, at du ikke har nok styr på stoffet og måske ikke er helt så sikker på de ting, du går og fortæller den potentielle køber om.

Når du fremviser din bolig, så er det meget vigtigt, at du hele tiden sørger for at holde gang i snakken – det er ikke meget sværere end det. Hvis der er pinlig tavshed, så kan det komme til at virke meget akavet og det har ikke god effekt på det. Det kan være en god idé at øve igennem hvad, du gerne vil fortælle en potentiel køber, når du viser frem. Det kan gøre det nemmere at undgå den pinlige tavshed.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra ejendomsmæglere

Ønsker du at sælge din bolig, så skal du naturligvis have hjælp fra en professionel og dygtig ejendomsmægler. Du kan bede om 3 gratis og uforpligtende tilbud via Boligvurdering.nu, hvilket vil sikre dig en optimal pris og en effektiv aftale med mægleren.

Få 3 gratis tilbud fra ejendomsmæglere

Tips til dit selvsalg

Ved et selvsalg er der ikke nogen ejendomsmægler til at sælge sin bolig. Derfor er det også noget, du helt selv skal sørge for. Du kan dog vælge at tage en ejendomsmægler med på råds og du kan også vælge at få en boligadvokat til at bidrage i forbindelse med nogle af opgaverne, da du dermed er sikker på, at det juridiske er i orden. Det betyder også, at du skal sørge for at gøre det hele selv.

Nedenfor kan du finde en række tips og tricks, der kan gøre det meget nemmere for dig at få solgt din bolig. Det er dog særdeles vigtigt, at du husker på, at det hele handler om skille dig ud fra mængden, så det lige netop er din bolig folk får øje på. Der er altid rigtig mange forskellige boliger til salg her i Danmark, så hvis du vil gøre dig forhåbninger om at sælge din bolig, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du er nødsaget til at tænke anderledes.

Brug et til-salg-skilt – det virker

Hvis der bestemt er noget, der kan give en indikator af, at en bolig er til salg, så er det, det traditionelle til-salg-skilt, der oftest er placeret i vinduet ved en lejlighed eller uden for indkørslen ved en bolig. Der er mange, der ikke rigtigt tror, at det er noget, der har effekt, men det skal der bestemt ikke være nogen tvivl om, at det har. Der er sikkert mange, der ikke synes din bolig er spændende, men hvis de ser, det er til salg, så kan det være, at de spreder det til andre, der muligvis kunne have interesse i din bolig.

Det har altid været meget almindeligt, at folk snakker om boliger, der er til salg og derfor er det også en god idé at gøre din bolig bemærket med et til-salg-skilt. Årsagen til dette er, at folk kører forbi skiltet og kommer i tanke om, at din har en ven eller et familiemedlem, der har interesse i lige netop en sådan bolig, der dermed også kunne være en potentiel køber til din bolig. Mund-til-mund er stadig én af de mest effektive metoder til et succesfuldt boligsalg.

Et til-salg-skilt bliver normalvis stillet op af ejendomsmægleren, men det kan du ikke nyde godt af ved et selvsalg. Du kan dog vælge at lave dit eget til-salg-skilt, hvilket der kan gøres gennem en række af forskellige services på nettet. Du kan dog også vælge at investere i RobinHus’ selvsalgspakke, hvor du også får et professionelt til-salg-skilt med.

Gør noget ved de mindre fejl og mangler

Uanset om du selv sælger eller det er noget, du får en ejendomsmægler til, så er det naturligvis særdeles vigtigt, at der er fuldstændig styr på din bolig. Der skal altid være rent, når der bliver taget billeder og når du får folk forbi til en fremvisning. Der skal desuden også være rettet op på nogle af de fejl og mangler, der er rundt omkring i boligen. Det handler i bund og grund om, at kunne præsentere den bedste version af din bolig til de potentielle købere.

Derfor er det også en god idé at sørge for, at der er ryddet op, støvsuget, vasket gulve og tørret støv af over det hele, inden der kom fotograf forbi for at tage billeder eller du har en fremvisning med en potentiel køber. Du bør også sørge for at fikse de små fejl, der er rundt omkring i boligen, hvilket f.eks. kunne være at få malet en dør eller at der mangler at blive lavet et par lister rundt omkring i boligen.

Det kan meget vel være, at det virker som småting, som folk ikke rigtigt kommer til at lægge mærke til, men fkatum er dog, at det lige netop er sådanne ting, som folk lægger mærke til, når de er til fremvisning. Du skal tænke på, at de ting, som du ikke har lyst til at fikse er noget, som køberen selv skal i gang med at fikse, når de flytter ind og det er bestemt ikke alle, der har lyst til at gøre dette.

Efter du har klaret rengøringen og de mindre istandsættelser, så er det også relevant, at du gør lidt ekstra ud af din bolig til fremvisningerne. Det kan du f.eks. gøre ved at have friske blomster stående i vaserne og det kan du gøre ved at stille noget lækkert frugt frem på spisebordet. Det handler i bund og grund om at vise din bolig fra dens bedste side, da det gør det meget nemmere at overtale en potentiel køber til pludselig at blive en køber.

Brug boligannoncer, Den Blå Avis og lignende

For ganske få år siden var Internettet ikke synderligt aktuelt i forbindelse med et boligsalg, men i dag starter stort set alle boligsalg på nettet. Derfor er det også noget, som alle ejendomsmæglere arbejder med og det skal du selvfølgelig også selv gøre, hvis du skal sælge din bolig på egen hånd. Du kan f.eks. vælge at oprette annoncer på hjemmesider som DBA, Boligportal eller mange af de andre sider, der er mulighed for at finde på nettet, hvor du kan annonce dit boligsalg.

Der findes heldigvis rigtig mange hjemmesider, hvor du har mulighed for at sætte din bolig til salg – oftest er det ikke noget, der koster meget mere end et par hundrede kroner, mens det andre gange endda er helt gratis at gøre dette. Hvis du vil gøre dig nogle forhåbninger om at sælge din bolig på egen hånd, så skal der ikke være nogen tvivl om, at du skal bruge tid på at lave nogle gode annoncer på nettet.

Hvis du ikke selv er i stand til at udarbejde gode præsentationstekster, tage nogle flotte billeder af din bolig og fremskaffe eller selv lage en plantegning, så kan det være en rigtig god idé at se nærmere på den selvsalgspakke, du kan købe hos RobinHus. Den er faktisk rigtig billig sammenlignet med, hvad du får og her får du hjælp til alle de ting, du skal bruge for at få solgt din bolig.

Brug RobinHus til selvsalg

Som nævnt et par gange i løbet af denne artikel, så har du mulighed for at få hjælp til dit selvsalg af RobinHus. Det kan f.eks. være, at du ikke selv er i stand til at tage nogle gode billeder af din bolig eller at du ikke selv har lyst til at bruge tid og kræfter på at få fremstillet et til-salg-skilt. Det kan selvfølgelig også være, at du bare gerne vil have mulighed for at få rådgivning i forbindelse med dit selvsalg.

RobinHus er en ejendomsmæglerkæde, der har valgt at være lidt mere utraditionel i forhold til de øvrige kæder, da de har specialiseret sig i at arbejde med selvsalg. Det betyder at du har mulighed for at købe en såkaldt selvsalgspakke som du kan købe for billige penge, så får du både personlig rådgivning og du får ligeledes også alle de remedier, du skal bruge for at kunne sælge din bolig – og det bedste af det hele er, at RobinHus ikke skal have noget salær for salget af din bolig.

Mere specifikt, så indeholder selvsalgspakken det følgende: et flot til-salg-skilt, professionelle billeder af hele din bolig, annoncering på både DBA, en lang række boligsider og deres egen hjemmeside, plantegning af din bolig og selvfølgelig også personlig rådgivning, når du har brug for det.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra ejendomsmæglere

Ønsker du at sælge din bolig, så skal du naturligvis have hjælp fra en professionel og dygtig ejendomsmægler. Du kan bede om 3 gratis og uforpligtende tilbud via Boligvurdering.nu, hvilket vil sikre dig en optimal pris og en effektiv aftale med mægleren.

Få 3 gratis tilbud fra ejendomsmæglere


related articles

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/