Det kan være svært at gennemskue hvilken rådgiver man skal vælge, når man skal have lavet tilstandsrapport. Skal det være den billigste eller den med den de bedste anmeldelser.
Hent 3 gratis tilbud på tilstandsrapporter
-hos lokale byggesagkyndige i Hvalsø.
Hvad er en tilstandsrapport
En tilstandsrapport er en rapport over din boligs fejl og mangler. Den indgår ofte i en bolighandel som et af de primære dokumenter, og rapportens konklusioner benyttes ofte i prisforhandling på boligen.
Tilstandsrapport en et vigtigt element i det der kaldes huseftersynsordningen, der har til formål at sikre køber og sælger mod store økonomiske overraskelser i forbindelser med bolighandel. Det fungerer ved, at tilstandsrapporten danner grundlag for, at sælger kan indhente tilbud på ejerskifteforsikring i et forsikringsselskab.
Når sælger har fået udarbejdet tilstandsrapport og indhentet tilbud på ejerskifteforsikring, og tilbyder, at betale 50% af basisdækning på denne, er han/hun dækket af huseftersynsordningen, og køber kan (næsten) ikke rette fremtidige mangelskrav mod sælger, men må rette dem mod forsikringsselskabet.
Hvem laver tilstandsrapporten
Det vil normalt være sælger der får udarbejdet tilstandsrapporten inden eller i forbindelse med, at boligen sættes til salg. Dertil er på langt de fleste privatboliger lovkrav om også, at få lavet energimærke på boligen. Man skal tage fat i en beskikket bygningssagkyndig for at få lavet en tilstandsrapport der kan benyttes som grundlag for en ejerskifteforsikring. Det er Sikkerhedsstyrelsen der certificerer bygningssagkyndige, og du kan finde de lokale beskikkede byggesagkyndige nedenfor i artiklen.
Hvem betaler tilstandsrapporten
Det er normalt sælger der skal betale for udarbejdelse af tilstandsrapport.
Hvad koster en tilstandsrapport
Prisen afhænger naturligvis af hvilken ydelse du skal bruge samt størrelse på boligen. Her er listet nogle populære tilstandsrapport ydelser:
Tilstandsrapport: fra 5.000 til 7.000 kr
En tilstandsrapport koster ca 5000 kr, men man vil ofte også have lavet energimærke og en elrapport. Der er mulighed for at tilkøbe en førsynsrapport til ca 2000 kr.
Elrapport: tilkøb fra 2.000 kr
En elrapport eller elinstallationsrapport er et tilkøb til tilstandsrapporten, og der ses ofte et pakketilbud på både tilstandsrapport og elrapport laveste pris fundet pr. 03.marts 2020 er 6.9.49kr.
Energimærke: fra 4.000 kr
Energimærke er lovpligtig for alle almindelige beboelsesejendomme der sættes til salg.
Pakkeløsning
Flere firmaer tilbyder en samlet pakke med alle tre rapporter til en pris fra knap 9.000 kr og opefter. Er boligen over 250-300m2 vil priserne ofte stige.
Tilstandsrapport prissammenligning
Navn:
TILSTANDSRAPPORT.DK /BoligaTilstands- & elrapport:
6.949 KR |
Bedste pris
Boliga.dk's tilstandsrapport-tjeneste
Fremragende bruger-anmeldelser
|
Trustpilot:
Score: 4.7 / 540 anmeldelser |
Navn:
BOTJEKTilstands- & elrapport:
7.100 KR |
Gode bruger-anmeldelser
"Førsyn" (pris ukendt) giver mulighed for, at udbedre fejl
|
Trustpilot:
Score: 4.5 / 5465 anmeldelser |
Navn:
EBASTilstands- & elrapport:
7.095 KR |
Visuel tilstandsrapport på mobil
"Førsyn" (2.000 ekstra) giver mulighed for, at udbedre fejl
|
Trustpilot:
Score: 4.3 / 5543 anmeldelser |
Navn:
OBH-GruppenTilstands- & elrapport:
9.600 KR |
Fremragende bruger-anmeldelser
"Førsyn" (2.500 ekstra) giver mulighed for, at udbedre fejl
|
Trustpilot:
Score: 4.7 / 5594 anmeldelser |
Men skal du have den bedste pris?
Så læg din tilstandsrapport i udbud:
Hent 3 gratis tilbud på tilstandsrapporter
-hos lokale byggesagkyndige i Hvalsø.
Tilstandsrapport i Hvalsø
Vi har samlet eksempler på beskikkede byggesagkyndige der kan lave tilstandsrapporter i Hvalsø
- Heinrich Gisselmann
Heinrich Gisselmann
Byager 19 A
4330 Hvalsø - Brian Niebuhr
Niebuhrs Rådgivning
Trebiens Alle 32
4330 Hvalsø
Tilstandsrapportens kategorier
De fejl og mangler den bygningssagkyndige måtte finde som led i gennemgangen anføres i tilstandsrapporten ved hjælp af en særlig klassificering:
IB: Ingen bemærkninger
Når en bygningsdel står anført som ingen bemærkninger viser det at den byggesagkyndige har besigtiget bygningsdelen og ingen skader/mangler fundet. Det kan være vigtigt ifb. med en senere sag, at man kan se at en bygningssagkyndig tidligere har besigtiget bygningsdelen.
KO: Kosmetiske skader
Det vil være skader der kan have betydning for købers visuelle indtryk af boligen, men som ikke i sig selv kan bevirke begrænset funktioner eller yderligere skader på boligen.
K1: Mindre alvorlige skader
Skader der ikke har indvirkning på bygningsdele eller bygningens funktion. Det kan være løst tapet, mindre revner i murværk mv.
K2: Alvorlige skader
Det vil være skader der påvirker bygningens funktion, enten nu eller indenfor overskuelig fremtid, men som ikke spreder sig yderligere eller bevirker skader på andre bygningsdele. Det kan være mindre hulle r/revner i gulvet eller punkterede termoruder.
K3: Kritiske skader
Skader der medfører at bygningsdelen/dele svigter indenfor kort tid, og kan medføre fejl på andre bygningsdele. Det kan være utætheder i taget, knækkede badeværelseklinker, afisolerede el-kabler mv.
UN: Bør undersøges nærmere
Det vil typisk være bygningsdele der ikke har været tilgængelige under gennemgangen, såsom lofter eller kældre der har været aflåst. UN kan gemme på alvorlige skader, hvorfor man som køber skal sikre sig at få gennemgået disse ellers kan han/hun stå med ansvaret og risikoen for disse fejl i forbindelse med et køb.