Dette skal du have styr på inden du køber bolig

Dette skal du have styr på inden du køber bolig

Boligkøb er en stor beslutning, hvor det er afgørende at du har styr på forskellige aspekter, for at du får succes med dit boligkøb. For at give dig et overblik over, hvad der blandt andet er vigtigt at have styr på, får du i denne artikel tre gode råd til hvad du skal have styr på inden du køber bolig.

boligen

Din økonomi

Når du skal ud og købe bolig, er det først og fremmest vigtigt at du har godt styr på din økonomi. Boligkøb er en stor beslutning, fordi det er noget af det dyreste vi køber i løbet af vores liv.

For at du undgår at få en dårlig økonomi, som følge af boligkøbet, er det derfor vigtigt at du ved hvordan din økonomi ser ud lige nu.

Det er vigtigt for, at du ved hvor dyr en bolig du kan købe eller hvor meget du kan betale af på et eventuelt lån til boligen. De fleste skal bruge et lån for at kunne købe bolig, og også her er det vigtigt at du har styr på din økonomi. Hvis du viser banken eller realkreditinstituttet at du har et godt overblik over din økonomi, vil det nemlig blive nemmere at låne penge til en god rente.

 

Forskellige typer af boliglån

Som nævnt ovenfor, skal de fleste ud at tage et boliglån, når de køber bolig. Her er det vigtigt at kende forskellen på forskellige typer af boliglån. Det kan godt være en stor jungle at finde rundt i de forskellige slags lån, men for at du får det lån, der passer bedst til din økonomi og den bolig du er ved at købe, er det vigtigt at du sætter dig ind i forskellene på forskellige typer af boliger.

LÆS OGSÅ:  Hvad sker der, når en bygning skal renoveres?

De 3 mest brugte former for boliglån er et realkreditlån, banklån samt pantebrevslån. Hvilket lån der passer bedst til dig, kommer meget an på hvor mange penge du skal låne. Hvis du skal købe en dyr bolig, er et realkreditlån i mange tilfælde den bedste løsning, da du der får en lavere rente, men med høje etableringsomkostninger.

Ved et banklån er etableringsomkostningernes lavere men til gengæld er renten og højere.

Hvilket boliglån der er bedst for dig, kommer dog meget an på din økonomi og den bolig du køber og det er derfor svært at sige hvad der vil være den bedste løsning for dig. Du kan med fordel prøve at beregne dit lån på forhånd, det kan du fx gøre på fairkredit.dk, hvor du også kan få et tilbud på et lån til dit drømmehus.

 

Standen på den bolig du er ved at købe

Når du er ude at kigge på boliger, som kan blive din næste drømmebolig, er det afgørende at holde øje med boligens stand. Det sker desværre, at personer ender med at give alt for mange penge for en bolig, hvor der skal udføres mange reparationer.

For at du ikke ender i den situation er det vigtigt at du tjekker tilstandsrapporten, og generelt holder øje, når du er ude at kigge på boliger.

Hvis du finder noget, som du mener skal laves om, det kan fx være der er brug for at en ny lofttrappe eller vinduer snart skal skiftes. I det tilfælde er det en god idé at bruge det som afslag i prisen. Hvis du på forhånd undersøger, hvad en ny lofttrappe eller vinduer vil koste, ved du hvor mange penge der er brug for, og kan dermed komme med et forslag til afslag i prisen på boligen.

LÆS OGSÅ:  Sådan gør du din bolig forårsklar
https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/