10 gode rĂĄd til et hurtigere boligsalg

10 gode rĂĄd til et hurtigere boligsalg

Når du sætter din bolig til salg, så vil du selvfølgelig gerne sælge din bolig på kortest mulig tid. Der findes en lang række tiltag, du selv kan gøre eller overlade til andre, som bestemt vil komme til at gavne dit boligsalg, så det bliver mere effektivt og du dermed hurtigere får mulighed for at rykke videre til dén bolig, du går og drømmer om.

1. Den rigtige pris

Prisen er uden tvivl den vigtigste faktorer, nĂĄr du skal sælge din bolig. Des bedre prisen er, des nemmere vil du selvfølgelig ogsĂĄ have ved at fĂĄ din bolig solgt. Man ser – desværre – alt for mange, der sætter prisen for højt og i flere omgange mĂĄ skære rigtig mange penge af den oprindelige pris for at vække interesse for deres bolig. Du skal til enhver tid huske, at tage udgangspunkt i hvordan boligmarkedet befinder sig, da det kan have rigtig stor indflydelse pĂĄ prisen, om boligmarkedet er i krise eller opadgĂĄende.

Sådan sparer du nemt på salæret

Læg din bolig i udbud blandt 3 lokale mæglere. NĂĄr mægleren ved, at han/hun er en blandt 3 mæglere der kan “vinde” dit boligsalg, sĂĄ opnĂĄr du høj konkurrence pĂĄ salæret! Opret via boligvurdering.nu, og spar pĂĄ salæret:

Få 3 gratis tilbud fra ejendomsmæglere

2. Pænt og opryddet

De fleste køberes interesse opstĂĄr ved billeder – enten nĂĄr det hænger i vinduet ved ejendomsmægleren, pĂĄ de sociale medier eller pĂĄ Ă©n af de hjemmesider, hvor der er oprettet en annonce. Sørg derfor altid for at fĂĄ ryddet op i alle krogene – bĂĄde indvendigt og udvendigt. Lav en aftale med familien, hvor I bruger nogle dage i en ferie eller en weekend pĂĄ at fĂĄ ryddet op til mindste detalje – det er de smĂĄ detaljer som gør forskellen.

Det sker til tider at man med kort varsel skal have en potentiel køber på fremvisning og hvis man ikke lige har tiden, så kan det være en mulighed at tage kontakt til et rengøringsfirma, der kan varetage opgaven med oprydning i din bolig. Det er selvfølgelig vigtigt, at du sørger for, at der både er ryddet op indvendigt og udvendigt. F.eks. skal hele hjemmet støvsuges og du kan med fordel bruge en løvsuger, der kan findes i en løvsuger test, til at gøre hele haven ren for blade, græs o.lign.

3. Mal dine vægge og slib dine gulve

Har I boet i jeres bolig i mange år og ikke løbende har gjort det store ved boligen, så vil der som en ganske naturlig ting komme slitage. Det er oftest noget man ser på væggene eller gulvene. Derfor er det et smart trick at få malet væggene, da dette har stor betydning hos købere. Prøv så vidt det er muligt, at have så enkel en farve, da du ellers kan ende med at skræmme potentielle købere væk med en for aggressiv farve.

En hvid farve er en god farve. Det skaber lys i boligen og det er der mange som forbinder med en ny bolig, hvilket bestemt er en positiv ting. SĂĄ brug gerne en weekend med familien pĂĄ at fĂĄ malet – det kan nemt vise sig at være en meget god investering. Der er lidt større udfordringer ved slitage pĂĄ gulvene. Derfor anbefales det i stedet at kontakte et gulvfirma, som kan ordne jeres gulv ved f.eks. at slibe det eller høvle det. Det kan man ogsĂĄ gøre med hensyn til maling af væggene, hvis man ikke har den nødvendige tid eller hvis der er noget andet i vejen.

LÆS OGSĂ…:  Tre gode rĂĄd til at holde planterne i live i din lejebolig

4. Isolering af boligen

Efterisolering af din bolig, kan være penge værd, nĂĄr man skal sælge sin bolig og det er ogsĂĄ selvom tilbagebetalingsperioden normalt er helt op til 4 ĂĄr, sĂĄ skulle du – som sagt – gerne have din bolig solgt inden da. Investeringen af isolering skulle gerne kunne ses i den endelige salgspris pĂĄ din bolig.

En efterisolering kan betyde at kommende købere ser din bolig som værende energivenlig, så de ikke selv skal bruge mellem 5.000 DKK og 7.000 DKK om måneden på at varme boligen op. En efterisolering betyder også at folk er villige til at betale ekstra, da huset nu er energivenligt, som betyder at boligen vil have en større værdi.

5. Fejl i tilstandsrapporten

Står der fejl i tilstandsrapporten, så gør du klogt i at få oprettet disse fejl. Noget af det første potentielle købere vil gøre er, at lægge mærke til de fejl, som er angivet i en tilstandsrapport.

Har du gamle og slidte vinduer, hvor der kommer koldt luft ind gennem, så bør du sørge for at skifte dem. Det giver både et kønnere syn for købere, mens du også kommer til at spare nogle penge i forbindelse med opvarmning af boligen. Når køberne har været til fremvisning og set din bolig, så vil det være fejlene, de kommer til at snakke om, når de kommer hjem, så forsøg at have så få af dem som overhovedet muligt, da dette gør chancerne for et salg meget større.

Hvis du derimod mener at dine vinduer intet fejler, men bare er gamle og du ikke ønsker, at bruge flere tusind kroner på at få dem skiftet, vil det være en god idé, at få dem malet, da dette i hvert fald giver et kønnere syn for købere. Bliver der røget i boligen, så skal du som minimum male vinduerne, da det er meget let at se, at der er blevet røget i boligen på både vægge og vinduer.

6. Fremhæv vigtige elementer og detaljer i boligen

Når potentielle købere kommer på besøg, så er det meget vigtigt at de kan se sig selv bo i din bolig. Sørg derfor at skabe orden i din bolig, så der ikke roder med ting, da det sender et dårligt signal og derfor vil købere også have svært ved, at se sig selv bo i den respektive bolig.

Et andet smart trick er at fremhæve nye investeringer. Har man eksempelvis investeret i et nyt badeværelse, sĂĄ sørg for at holde det rent, sĂĄ der ikke ligger hĂĄndklæder pĂĄ gulvet eller hĂĄndvasken er beskidt. Den mindste ”fejl” kan fĂĄ potentielle kunder til at springe fra. En god idĂ© er ogsĂĄ at fjerne ting, der bare roder – det gør at rummende vil føles meget større og langt mere enkle.

Det er ikke kun indvendigt at det er vigtigt, at holde boligen rent, men ligeledes udenfor. Sørg altid for at græsset er slået og hakken er pænt klippet. Trænger huset til en gang maling eller er taget beskidt, så ville det være en fornuftig investering at kontakte et malerfirma eller et tagfirma til at tage hånd om sagerne.

7. Få købere til at føle sig hjemme og trygge

Når boligen er pæn og opryddet, så skal der ikke meget til for at få købere til at føle sig hjemme og at være trygge. En god idé er at købe nogle blomster, som giver frisk liv og får boligen til at virke mere indbydende. Er du ikke så god til at passe blomster, så er det selvfølgelig en god idé at anskaffe nogle, der næsten ingen opmærksomhed kræves. Henvend dig i din nærmeste blomsterbutik, så skal de nok hjælpe dig med at finde de perfekte blomster.

LÆS OGSĂ…:  SĂĄdan sparer du penge pĂĄ dit boligsalg

8. Reklamér for åbent hus

Du har sikkert holdt ĂĄbent hus med din ejendomsmægler før, men du kan ogsĂĄ gøre det selv, hvis du mener at det kan gavne muligheden for et salg. En mĂĄde du kan gøre det pĂĄ er at købe en annonce i lokalavisen. Derudover kan du ogsĂĄ hænge sedler rundt omkring i byen – det kunne f.eks. være i diverse supermarkeder. Du kan ogsĂĄ reklamere online pĂĄ diverse boligsider eller sociale medier – specielt Facebook er en god mulighed.

I Danmark er der næsten 3 millioner brugere på Facebook og det er netop derfor man skal bruge Facebook som reklame for sin bolig. Du kan naturligvis nøjes med at dele det som en statusopdatering på din egen profil, hvorefter du kan få dine venner til at dele statusopdateringen, men du kan også gøre brug af diverse grupper.

9. Fremvis selv din bolig

Mange ejendomsmæglere mener at det er bedst hvis de selv fremviser din bolig. Det er dog ikke altid, det forholder sig sĂĄledes. Det er dig, som har boet i boligen og kender kvarteret, og det er dig, der kan fortælle mest om boligen. Du kan f.eks. nævne nogle af de ting du har oplevet i huset – det kan en ejendomsmægler ikke.

Vælger du selv at fremvise din bolig, så er der en række ting, du bør have mere fokus på at fortælle om end så meget andet. Det handler dog i høj grad om at tilpasse sig til den familie eller den person, der er kommet for at se nærmeren på boligen. Er det en familie, der ønsker et hus, hvor børnene trygt kan vokse op, så læg fokus på dét. Er det derimod et ældre par, der blot vil have ro og mag, så læg i stedet fokus på dét.

10. Netværk

Prøv at brug dit netværk til at sælge din bolig. Fortæl din familie, venner, kollegaer og andre bekendte om at din bolig er til salg. Du har sikkert mulighed for at trække lidt i dem. Måske kan de hjælpe lidt med at få lavet noget markedsføring eller blot med at sprede ordet om, at du har en bolig til salg med bestmet kvaliteter.

På den måde får du hurtigt spredt budskabet og kendskabet om, at din bolig er til salg vil stige. I løbet af de seneste par år er det blevet afsindigt populært at få lavet en hjemmeside til sin bolig. En sådan hjemmeside er dog ikke meget værd uden en række kvalitetsbilleder, der viser boligen fra sine bedste sider. Samtidig har du også altid noget at fremvise og det øger også markant dine chancen for, at få solgt din bolig.

Sådan sparer du nemt på salæret

Læg din bolig i udbud blandt 3 lokale mæglere. NĂĄr mægleren ved, at han/hun er en blandt 3 mæglere der kan “vinde” dit boligsalg, sĂĄ opnĂĄr du høj konkurrence pĂĄ salæret! Opret via boligvurdering.nu, og spar pĂĄ salæret:

Få 3 gratis tilbud fra ejendomsmæglere


related articles

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/