Ejendomsmægler honorar – hvor meget honoreres en ejendomsmægler?

Ejendomsmægler honorar – hvor meget honoreres en ejendomsmægler?

Et ejendomsmægler honorar beregnes efter ejendomsmæglerens arbejde. Normalt vil en ejendomsmægler have et relativt fast honorar efter hvor meget det koster at sælge din bolig. Man skal dog være opmærksom på at der er mange faktorer, der kan spille ind og påvirke prisen både i såvel opadgående som nedadgående retning. Det vil mest være nedadgående, da honoraret består af udgifter, som man kan forhandle og som man kan spare.

Hvor stort er en ejendomsmægler Honorar ved salg af en hus?
En ejendomsmæglers honorar er meget forskelligt fra mægler til mægler. En ejendomsmæglers honorar kan svinge fra 1% og helt op til 6% af salgsprisen. Man kan dog også aftale en fast pris hos ejendomsmægleren – det er i hvert fald noget de fleste mægler tilbyder, hvis man foretrækker at afregne med en fast pris i stedet.

Sådan sparer du nemt på salæret

Læg din bolig i udbud blandt 3 lokale mæglere. Når mægleren ved, at han/hun er en blandt 3 mæglere der kan “vinde” dit boligsalg, så opnår du høj konkurrence på salæret! Opret via boligvurdering.nu, og spar på salæret.

Benyt den gratis tjeneste hos boligvurdering.nu til at hente

Hent 3 gratis boligvurderinger

-hos lokale ejendomsmæglere.

En fast pris hos en ejendomsmægler vil befinde sig på omkring 80.000 DKK for at sælge din bolig. Når man aftaler en fast pris med en ejendomsmægler vil det inkludere det administrative arbejde samt markedsføring og fremvisninger er boligen. Ønsker man at få taget nogle professionelle billeder eller diverse rapporter og dokumenter, der skal indhentes, vil du komme til at betale mere end den faste pris, som du allerede har betalt hos ejendomsmægleren.

Hvad betyder boligens beliggenheden i forskel til honoraret?

Ens boligs beliggenhed har oftest en meget stor indflydelse på et ejendomsmæglersalær. Des bedre beliggenhed boligen har, des nemmere er det for ejendomsmægleren at sælge din bolig. Det betyder at ejendomsmægleren er villig til at forhandle om honoraret. Omvendt hvis boligens beliggenhed ikke er særlig eftertragtet, vil det være sværere for ejendomsmægleren og han vil derfor kræve et højere salær, da der vil ligge mere arbejde i at få solgt en sådan bolig.

LÆS OGSÅ:  Sådan gør du din bolig attraktiv til salg

Man siger som en tommelfingerregel, at hvis din bolig befinder sig i én af dem fem største byer i Danmark, vil det være muligt at spare helt op til 35% af salæret. Det skyldes den store efterspørgsel efter boliger i de større byer. Søger du væk fra storbyerne vil du opleve det modsatte, da en ejendomsmægles honorar ofte vil være 10% højere i sådanne områder, hvilket primært skyldes at efterspørgslen ikke er nær så stor efter disse boliger sammenlignet med de boliger, du finder i storbyen.

Sådan sparer du nemt på salæret

Læg din bolig i udbud blandt 3 lokale mæglere. Når mægleren ved, at han/hun er en blandt 3 mæglere der kan “vinde” dit boligsalg, så opnår du høj konkurrence på salæret! Opret via boligvurdering.nu, og spar på salæret:

Få 3 gratis tilbud fra ejendomsmæglere

Hvad består et honorar af hos en ejendomsmægler?

Et honorar består af flere ting, men det varierer fra mægler til mægler. Her kommer nogle af de mest almindelig ting, der oftest er dækket af et honorar hos en ejendomsmægler:

  • Det administrative arbejde
  • Markedsføring
  • Fremvisninger
  • Fotografering
  • Forhandling med købere

Bedre kvalitetsbilleder, ekstra dokumenter og professionel stylist, er meget sjældent noget, der vil være inkluderet i et honorar, men er derimod noget man skal betale ekstra for hos ejendomsmægleren.

Kan man vælge noget fra i et honorar?

Ligesom i en bank er alting til forhandling. Man kan også forhandle om et honorar. Men det er noget man skal gøre op med sig selv. Har man den nødvendige tid og kvalifikationer til at tage hånd om nogle af de opgaver, der ellers vil være dækket af din mæglers honorar, så er det muligt at fravælge det i et honorar, som så gør at du vil spare nogle penge. Nedenfor kommer en længere beskrivelser af de faktorer en ejendomsmægler oftest tager sig af i et honorar.

LÆS OGSÅ:  Dette skal du overveje inden du kaster dig ud i boligjagten

Administrative arbejde

En ejendomsmæglers administrative arbejde indebærer flere ting. Det kan være gennemgang af forsikringstilbud, tilstandsrapporter eller hvis der skal lave en annonce til at markedsføre boligen. Det kan også være forhandlinger mellem køber angående prisen og vilkårene for en handel.

Markedsføring

En ejendomsmægler står meget gerne for at markedsføre din bolig. Det opnår man også oftest det bedste resultat med, som skyldes at ejendomsmægleren kender markedet og ved lige præcis hvorhenne en bolig som din skal markedsføres. Men man skal dog være opmærksomhed på at man kan spare mellem 5.000 DKK og 10.000 DKK, hvis man vælger at tage hånd om markedsføringen på egen hånd.

Fremvisninger

Fremvisninger af en bolig er noget af det mere tidskrævende arbejde for en ejendomsmægler, men også en meget vigtig ting, da man har mulighed for at have kundekontakt til mulige købere. Har man selv tiden og lysten til at smide den nødvendige energi i, at fremvise sin bolig selv, så er der igen mulighed for at spare mellem 5.000 DKK og 10.000 DKK af det samlede honorar til din ejendomsmægler.

Fotografering

Fotografering af din bolig er oftest inkluderet i en ejendomsmæglers honorar. Hvis du selv mener, at du har mulighed for at tage billeder af din bolig, til markedsføringen, så er der mulighed for at spare op mod 10.000 DKK. Det er dog særdeles vigtigt at understrege, at det i høj grad er billederne, der skal sælge din bolig og det er et punkt, hvor du bestemt ikke må gå på kompromis!

Sådan sparer du nemt på salæret

Læg din bolig i udbud blandt 3 lokale mæglere. Når mægleren ved, at han/hun er en blandt 3 mæglere der kan “vinde” dit boligsalg, så opnår du høj konkurrence på salæret! Opret via boligvurdering.nu, og spar på salæret:

Få 3 gratis tilbud fra ejendomsmæglere

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/