Effektive tips til rengøring af helt almindelige ting

Effektive tips til rengøring af helt almindelige ting

Vask af glas i opvaskemaskinen

Saltbeholderen fungerer ikke optimalt, hvis låget f.eks. ikke er skruet ordentligt pâ, hvis opvaskemaskinen mangler salt, eller hvis den er indstillet til en forkert dosering. Hvis kalk fra vandet har gjort dine glas mælkede, kan du lægge dem i en blanding af 1 liter vand og 2 dl 32%-eddikesyre.

Hvis det ikke klarer problemet, har glassene desværre fået en varig skade, der skyldes en kombination af maskinopvaskemidlet, den mekaniske behandling og det varme vand. Skaden er uoprettelig. Risikoen for at få mælkede glas i opvaskemaskine mindskes, hvis de vaskes ved 55°C på et glasprogram.

Fastsiddende glasprop i karaffel

Slå forsigtigt med f.eks. skaftet af en hammer på siden og nedefra af proppen, men forsigtigt! Brug aldrig varmt vand for at fjerne proppen, da det vil få den til at udvide sig. Årsag til ondet: Stillet for hårdt på bordet, stået for varmt og ved efterfølgende køling suger proppen sig fast i karaflen eller også, at proppen har sat sig fast pga. sukkeret fra f.eks. likør.

Rengøring af grammofonplader

Brug demineraliseret vand, der skal være håndvarmt, og et par dråber opvaskemiddel. Brug en blød børste til at rense pladerne med. Skyl pladerne efter rensningen i håndvarmt, demineraliseret vand, og læg dem til tørre på et rent, fnugfrit viskestykke, hvor de duppes tørre med et andet viskestykke. Det kan være meget vanskeligt at få snavset op fra rillerne. Demineraliseret vand kan bl.a. købes på tankstationer. Opbevar pladerne lodret, så de undgår at blive udsat for tryk.

Aluminiumsgryder

Aluminiumsgryder tåler brug af blødt skurepulver, men ikke opvask i opvaskemaskine. Eloxerede aluminiumsgryder: Gryderne/panderne rengøres enten med opvaskemiddel eller flydende rengøringsmiddel, men de tåler ikke nogen form for skurende midler.

LÆS OGSÅ:  Gulvafslibning og gulvrenovering

Plastbelagte gryder

Plastbelagte gryder: Plastbelægninger kan have forskellige handelsnavne f.eks. Silver Stone Supra®. Rengør dem med varmt vand og et opvaskemiddel. De tåler ikke maskinopvask. Mad kan godt opbevares i gryderne. Plastbelægningerne ridses af redskaber af metal.

Hvis belægningen begynder at skalle af, kan den løstsiddende plast skures af med en grydesvamp. Fjern evt. mørkfarvning med 1 spsk. enzymholdigt vaskepulver pr. dl vand. Fyld dem halvt med vand, og lad det småkoge i 20-30 minutter Skyl med rent vand, og indgnid dem til sidst med madolie.

 

Rustfri stålgryder

Gryderne/panderne består af en legering af jern, nikkel og mindst 11% krom. Legeringerne kan yderligere indeholde molybdæn og titan, der gør overfladen endnu hårdere. Ofte står der på stålgryderne, at de indeholder 18/8 stål, hvilket betyder, at stålet indeholder henholdsvis 18% krom og 8% nikkel.

Da stål har en dårlig varmeledningsevne, er de ofte forsynet med en såkaldt sandwichbund, der feks. kan bestå af et lag rustfri stål, et lag aluminium, jern eller kobber og et lag rustfrit stål. Gryderne/panderne ridses af stålredskaber. Rengør med en skuresvamp ved påbrænding. Lad dem gå med i den almindelige opvask eller vask dem i opvaskemaskinen.

Kobbergryder

Metalbelagte kobbergryder: Metallet, f.eks. titan, er forstøvet på indersiden af dem ved meget høje temperaturer. Dette giver en meget hård overflade, der tåler brug af metalredskaber. Hvis belægningen bliver overophedet, bliver den klæbrig, men kan repareres ved at skure den med en stålskuresvamp og bagefter gnide den ind i madolie.

Støbejernsgryder

Støbejernsgryder/-pander er meget tunge. De findes bade som råjernsgryder/-pander og emaljerede gryder/-pander. De er velegnet til stegning, men ikke til kogning af mælkeretter. Rengør med vand og opvaskemiddel, tør dem grundigt, og indgnid dem til sidst i madolie, som hindrer, at de ruster.

LÆS OGSÅ:  Tre gode råd til at holde planterne i live i din lejebolig

Modtag 3 tilbud på rengøringshjælp – 100% gratis

Få hjælp til rengøringen med 3 tilbud rengøringshjælp. Vi sender din rengøringsopgave i konkurrence blandt vores friske rengøringsmandpartnere nær dig. Overalt i Nordsjælland kan vi skaffe 3 tilbud rengøringhjælp. Hjælpen finder du helt enkelt lige her. 1. klasses rengøringsfirmaer vil hjertens gerne arbejde med bl.a. disse arbejdsopgaver: rengøring af institutioner, grafittiafrensning, allergirengøring og højtryksspuling. Ærlige rengøringsspecialister tilbyder service overalt i Nordsjælland.


related articles

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/