Fra pokerspiller til ejendomsmægler – et blik på det rette mind-set

Fra pokerspiller til ejendomsmægler – et blik på det rette mind-set

Kristian Kofoed satte sig i 2012 ned ved et pokerbord og vandt DM i poker. I dag sidder han ved at andet bord, hvor han arbejder som ejendomsmægler og ejer tre butikker. De to professioner går mere hånd i hånd, end de fleste regner med.

Kofoed fokuserer nu på sit job som ejendomsmægler, men han deltager stadig i DM hvert år, men hvad kræver det at blive en ejendomsmægler? Hvordan ser deres mind-set ud? Og præcist hvor meget minder det om en pokerspillers? Alle jobs kræver et specifikt mind-set, selvom ikke alle tager sig tid til at finde det.

Empati og menneskelig intuition

Da Kristian vandt DM i poker i 2012 gik han væk med 663.00 skattefri kroner på hans bankkonto. I modsætningen til mange andre pokerspillere valgte han at investere pengene i en lidt anderledes fremtid, men han bruger dog stadig nogle af de samme tips og tricks for at komme i mål. Pengene gav ham mere end frihed, da han fik muligheden for at starte sit eget op og forfølge en ny drøm.

I Kofoeds interview med Euroman fortæller han, at der er nogle fællestræk i ejendomsmægler og poker branchen. Det handler om at forstå og aflæse mennesker. Når du spiller poker handler det i høj grad om at aflæse de andre spillere. Det handler om at tage rigtige og nøje overvejede beslutninger.

Det samme gælder til en vis grad også, når du arbejder som ejendomsmægler. For at give den rette service, skal man kunne aflæse kunden. Det handler om at have empati og menneskelig intuition.

Modstandere og medspillere

Der er dog en grundlæggende forskel ved de to, da det i poker handler om at aflæse en modstander, hvorimod en ejendomsmægler skal aflæse en medspiller. En ejendomsmægler vinder ved at møde kundens behov og sælge det rette hus til dem, men det gør kunden også.

LÆS OGSÅ:  Sådan gør du din bolig attraktiv til salg

De tre vigtigste evner i en pokerspiller er tålmodighed, menneskelig intuition og en fornemmelse for statistikker ifølge Kofoed. Når han agerer i rollen som ejendomsmægler, beskriver han nødvendigheden af at kunne aflæse enhver situationer for at yde den rette service.

Fokus, beslutninger og hårdt arbejde

Poker er let at lære, men svært at blomstre i. Alle kan lære reglerne, men det handler i sidste ende om et stærkt fokus og hårdt arbejde. Det er et spil, som mange deltager i, men ens succes afhænger af, hvad man selv medbringer til spillet. Der er nogle, der bare spiller for sjovt. Der er andre, der forsøger at spille professionelt, men ikke når det niveau, som de ønsker. Det samme kan gælde for ejendomsmæglere.

For at blive ejendomsmægler skal du have en relevant uddannelse, samt 2 års praktisk erfaring med ejendomshandel før du kan registrere dig som ejendomsmægler. Alle ved dog, at der er forskellige former for ejendomsmæglere og lønnen spreder sig alt efter ens ekspertise, fokus og beslutninger.

Arbejdet involverer at se på ejendomme, vurdere handelsværdier og fastsætte kontantprisen. Det er ejendomsmægleren, der hjælper sælgeren og overtager det praktiske arbejde, der følger med et hussalg. En af de væsentlige dele af arbejdet inkluderer at vise ejendommen frem for eventuelle købere. Nogle ejendomsmæglere beskæftiger sig også med prioritering og omprioritering af lån i boliger. De står til rådighed som vurderingsmænd til kreditinstitutionerne og domstolene bruger som syns- og skønsmænd.

Det er ting, som alle kan tillære sig og udøve korrekt, men alligevel er der stor forskel på en ejendomsmægler evner. Hvis man følger Kofoeds overbevisning, så kan det falde tilbage til nogle andre ting, som man overser eller glemmer at fokusere på. Hvis man kun fokuserer på de ting, som uddannelsen lærer en, så glemmer man nemlig at se kunderne og køberne som mere end det. Man glemmer at fokusere på deres menneskelige behov, og dermed kan man aldrig møde dem.

LÆS OGSÅ:  Hvad sker der, når en bygning skal renoveres?

Det handler om at aflæse kunden og menneskelig intuition, men det handler ikke om at vinde over dem. For de er i en god ejendomsmæglers øjne medspillere og ikke modstandere.


related articles

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/