Gode råd til din næste boligjagt 

Dette indhold er sponsoreret 

Måske er du på udkig efter dit næste boligkøb. Hjælpen er at finde her på siden. 

Der er naturligvis mange overvejelser, der skal gøres, inden du kommer i mål med et godt boligkøb eller -salg. I denne artikel får du gode råd med på vejen til, hvad du skal tage i betragtning i forbindelse med dit næste boligsalg. Dertil bliver du også oplyst om forskellige boligtyper, hvis du går og overvejer et boligkøb. 

De første skridt mod et salg af din bolig

Hvis du går og planlægger at sælge din bolig, hvad end det drejer sig om salg af sommerhus, ejerlejlighed eller din private bolig, finder du her nogle tips til, hvordan du kommer over målstregen på den mest fordelagtige måde. Til at starte med skal du have klargjort boligen og udarbejdet en tilstandsrapport, indhente tilbud på ejerskifteforsikring og derefter vælge en ejendomsmægler. På den måde kommer du godt fra start. 

Hvad er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er en udskrift, der dokumenterer udfaldet af en bygningsgennemgang foretaget af en udnævnt bygningssagkyndig under huseftersynsordningen. Tilstandsrapporten redegør for bygningens tilstand, og er en vigtig forudsætning for, at du kan indhente tilbud på en ejerskifteforsikring, som køber kan tegne senere hen i købsprocessen. En tilstandsrapport er også en forudsætning for, at du kan frigøre dig fra dit ansvar for skjulte fejl og mangler i en bolighandel. 

De første skridt af en boligjagt 

Er du omvendt på boligjagt, så er dine overvejelser og beslutninger ikke nær så bureaukratiske. Dette er mere en periode, hvor du går og har drømme omkring, hvordan din næste bolig skal se ud, og hvad du gerne vil investere i. Et boligkøb kan være lidt ligesom kærlighed ved første blik, og oplevelsen kan gøre dig lige så blind som en reel forelskelse. Derfor får du to boligtyper med på vejen, så du bliver hjulpet til at finde dit næste boligmatch:

 

LÆS OGSÅ:  Effektive tips til rengøring af helt almindelige ting

 

Sommerhus – oser af hygge

Investeringen i et sommerhus er til dig, der nyder afkobling og hjemlig stemning i en bolig, der ikke fungerer som dit private hjem – men derfor må den stadigvæk gerne indeholde den samme genkendelige atmosfære som derhjemme. Et køb af sommerhus er til måske dig, der godt kan lide at komme væk fra den travle hverdag på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet, eller til dig der elsker at holde ferie i Danmark. Det kan også være til dig, der godt kan lide selv at bruge det i fritiden eller i ferier, men som også ønsker at glæde andre ved at leje det ud. Helt generelt så er et sommerhus et fritids- og feriehus. Der er nogle bestemte regler for benyttelse af sommerhus, alt efter om det er beliggende i et sommerhusområde eller i en by- og/eller landzone. Dette skal undersøges nærmere inden køb.

Andels- eller ejerbolig

Du kan også vælge at investere i en andels- eller ejerbolig – det afgørende skel mellem disse to investeringer er forskellen på de to typer ejerskab. Helt overordnet er det svært at sige, hvad der er bedst eller billigst at investere i. Dette er en personlig beslutning. 

Helt konkret når du køber en andelsbolig, så bliver du medlem af en andelsboligforening, og som medlem bliver du en del af foreningens formue og har brugsret til en bestemt lejlighed i andelsboligforeningen. Modsat køb af en ejerbolig, hvor du ejer hele boligen. 

Overvej hvorfor du vil sælge din bolig

Måske ønsker du egentlig ikke at sælge din bolig, men har svært ved at finde tiden til at istandsætte, rengøre eller fikse nogle ting i din bolig. Måske er du i virkeligheden på udkig efter en handyhand. Så selvom du ikke føler, at du har kompetencerne til at få fikset nogle ting i din bolig på egen hånd, så er der hjælp at hente hos Handyhand. Ikke nok med at du kan få hjælp til at gøre-det-selv og blive din egen handyman eller -woman, så kan du også gå på udkig efter hjælp i dit lokalområde, ved at benytte Handyhand til at lokalisere din næste private maler, gartner eller indretningsarkitekt. På den måde kan du nemmere få løst nogle ufærdige arbejdsopgaver på en risikofri måde og til en overkommelig pris.

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/