Sådan får du en bedre boligvurdering

Sådan får du en bedre boligvurdering

Har du brug for at leje dit hus ud i en periode, mens du er på ferie eller udstationeret? Eller overvejer du at finde en lejer til dit hus, fordi det er svært at få det solgt lige nu? Flere og flere vælger boligudlejning, hvis de ikke kan få den solgt. I alt er der mere end 500.000 boliger, der bliver udlejet privat lige nu.

Her kan du læse tips til, hvad du skal huske, hvis du vil udleje din bolig eller opnå en højere boligvurdering, før du lejer ud.

Hav styr på reglerne for boligudlejning

Der er en del regler, som du skal holde styr på, hvis du vil udleje din bolig. Det kan derfor være en god ide at alliere dig med et firma, der har erfaring med boligudlejning (såsom Nordic Housing), og som kan hjælpe dig med at få lavet en fornuftig lejekontrakt.

Lad aldrig lejere flytte ind uden en gyldig lejekontrakt. Hvis du ikke har fået lejerne til at underskrive en lejekontrakt, så kan de blive boende på ubestemt tid. Desuden kan du ikke efterfølgende bede dem om eksempelvis ikke at holde husdyr, hvis det ikke står i kontrakten. Så få hjælp til at udfærdige en lejekontrakt, som passer til dine behov for udlejning af din bolig. Eksperter i boligudlejning kan også hjælpe dig med boligvurdering og med at finde ud af, hvor meget du må tage i husleje, og hvor længe du kan leje boligen ud.

 

Et flot hus med høj boligvurdering er lettere at leje ud

Hvis du har besluttet dig for at leje dit hus ud, så er det en god idé at se på det med nye øjne og tjekke, om der er noget ved huset, der ser gammelt og slidt ud. Nogle gange kan maling af vinduerne eller en grundig oprydning i forhaven gøre rigtig meget for førstehåndsindtrykket.

LÆS OGSÅ:  Hvad koster det at sælge en lejlighed?

De fleste lejere foretrækker at flytte ind i et hus, hvor de ikke skal i gang med at vedligeholde huset. Så gennemgå huset og se, om der er vedligeholdelsesopgaver som tagrensning og tagmaling, som du nemt kan få klaret. Det giver en bedre boligvurdering, inden du udbyder huset til leje

En tagrensning og tagmaling kan pynte gevaldigt på et tag, der er begyndt at se slidt ud. En tagmaling kan ikke stoppe utætheder, men hvis taget er stærkt og bare ser lidt gammelt og træt ud, så kan tagrens og maling gøre underværker for få penge. Proceduren tager højst et par dage. Og når arbejdet med tagrens og tagmaling er udført af dygtige håndværkere, kan taget komme til at se ud som nyt.

En grundig håndværksmæssig gennemgang af boligen inden den sættes salg, forbedrer også tilstandsrapporten betydeligt – og det kan hjælpe til at undgå at prisen forhandles ned.


related articles

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/