Tre gode råd til at holde planterne i live i din lejebolig

Tre gode råd til at holde planterne i live i din lejebolig

Har du valgt at bo i lejeboliger, så ved du også, at der ofte ikke en have, som du kan boltre dig i, når solen skinner. Dette betyder, at man skal være kreativ med sine planter indendørs og på altanen, hvis man gerne vil bringe det grønne ind i hjemmet. Derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du kan passe på dine planter, så du kan beholde de grønne fingre, selvom du bor til leje. Mangler du mere inspiration til planter, og hvordan du passer på dem, så kan læse mere på haveunivers. Så du kan få det hjem, som du går og drømmer om.

Tjek på vandet

Vil du gerne passe godt på dine planter, så skal du vide, hvordan du vander dem ordentligt. Det er vigtigt, at du hver eneste gang, inden du giver dine planter vand, trykker din finger i jorden, så du ikke overvander dem. Er jorden allerede fugtig eller våd, så er det vigtigt, at du ikke giver planten mere vand. er jorden helt tør, så vand den stille og roligt, så du ikke drukner den. Vil du gerne have, at din plante får optimalt med vand, så kan du passende stille den i en balje i en time. På denne måde optager planten alt det vand, som den kan holde til, og du risikerer altså ikke overvanding. Husk også på, at der er mere tørt i din lejlighed, end der er i et almindeligt hjem. Derfor er det en god ide at have en forstøver, som du kan bruge til dine planters blade. På denne måde bliver de ikke brune og grimme.

LÆS OGSÅ:  Effektive tips til rengøring af helt almindelige ting

Læs etiketten

Dette råd kan virke logisk og banalt, men det er vigtigt, at du husker at læse etiketten på din nye plante, inden du giver den et permanent sted i hjemmet, hvor den skal stå. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvor meget sol din plante får, og der står ofte på etiketten, hvor meget sol, som den har brug for. Er du tvivl er det en god ide at gå til en professionel gartner eller en planteskole, hvis ikke du kan finde svar på internettet. De kan give dig en god estimering over, hvor planten bedst vil kunne leve og bevare sin pæne facon og kulør.

Omplant, omplant, omplant

Dette kan for de fleste i lejebolig virke som en uoverskuelig opgave. Men det bedste som du kan gøre for dine planter er at sørge for, at de bliver omplantet en gang om året. At de får ny muld med nye næringsstoffer, som gør, at de kan klare sig igennem vinteren. Dette gør sig gældende for næsten alle planter, og du kan altså med god samvittighed tage planten op og give den en ny potte med frisk jord kun en gang om året. Husk at købe kvalitetsmuld til dine planter, så er du sikker på, at de får de næringsstoffer, som de har brug for, for at trives.