Guide: Sådan gør du boligen klar til fremvisning

Guide: Sådan gør du boligen klar til fremvisning

Når købere kommer til en fremvisning af din bolig, kan dette faktisk sammenlignes med at få gæster. Derfor gælder det om at tage et kritisk blik på boligen og vurdere, hvad udefrakommende vil tænke om stedet, når de ser det første gang. Dette kan for mange være en svær opgave, da vi ser os blinde på vores egne småfejl og mangler.

Men små ting kan faktisk gøre en stor forskel, både når det kommer til liggetiden for boliger til salg samt prisen af dem. Læs her mere om, hvordan du konkret kan friske din bolig mere op, før du får det solgt.

Få pudset alle vinduerne

Mange boligsælgere overser boligens beskidte vinduer. Umiddelbart virker det heller ikke til at have den store betydning, men når man ser en bolig for første gang, er det alligevel med til at give et indtryk af boligen. Lysindfald og udsigter har en ekstrem indflydelse på vores valg af bolig, og derfor gælder det om at skabe de bedste forudsætninger. Så puds alle boligens vinduer, således de fremstår skinnende rene.

Ryd op i skuret, i kælderen og på loftet

Det betyder rigtig meget, om boligen er ryddet op og rengjort. Er der beskidt og rodet, er det sværere for potentielle købere at se sig selv i boligen. Derudover vil skidt og rod få boligen til at se mere slidt ud, hvilket kan have en negativ effekt på salgsprisen. Det er altså ikke kun de gængse områder i boligen, der skal ryddes op og rengøres. Både skur, kælder og loft skal ligeledes have en omgang, hvis du ønsker at give det bedste indtryk.

LÆS OGSÅ:  Dette skal du huske ved hussalg

I samme omgang skal du sørge for at fjerne det synlige kalk på badeværelset, tomme dåser og flasker samt gamle aviser. Disse områder glemmer mange boligsælgere at tage sig af, da de simpelthen ikke ser det i dagligdagen. Men som nye købere, spottes disse ting altså hurtigt og giver et dårligt indtryk.

Skift ødelagte pærer i hele huset

Generelt bør alle defekte genstande i huset fikses, således alting spiller. Det samme gælder spørgsmålet om alle ødelagte pærer. Det kan virke som en lille ting, men er der blot et enkelt lys i boligen, der ikke virker, påvirker det indtrykket. Ligesom det naturlige lys fra vinduer har en stor betydning for boligens indtryk, har det kunstige lys det også. Sørg for både at skabe god belysning i form af loftslamper samt hyggeligt lys i form af mindre lamper rundt omkring.

Blomster, lys og kaffe på bordet

Når selve dagen for fremvisning kommer, gælder det altså om at tænke det som om, at du får gæster på besøg. Du er godt nok ikke selv til stede under besøget, men her vil ejendomsmægleren i stedet agere som vært. Hjælp ejendomsmægleren med at være den bedste vært ved at gøre et godt forarbejde. Du kan med fordel:

  • Rydde op
  • Gøre rent
  • Tænde lys i alle rum
  • Trække gardiner helt fra
  • Tænde baggrundsmusik
  • Stille friske blomster på bordet
  • Stille kaffe, småkager og lidt chokolade frem

Du skal tænke på, at mange købere ofte har kørt en længere køretur, før de ankommer til ejendommen. Derudover er det en stressende situation at skulle vælge sin nye bolig, og derfor kan det være særdeles rart at blive tilbudt en kop kaffe og lidt sødt. På denne måde kan de tale med ejendomsmægleren om boligen, imens de får noget varmt at drikke.

LÆS OGSÅ:  Formidlingsaftalen

Få meget mere boliginspiration på Alletiders Bolig

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/