Kreative tips og ideer til haven

Spændende brug af Klatreplanter

I en etableret have kan man bruge klatreplanter, fx klematis eller klatrehortensia for at live op på buske eller små træer, når de ikke er i blomst eller bærer frugt. Eller prøv med parthenocissus (vildvin), jasmin eller vedbend for at beklæde hegn eller mure på mindre tid, end det ville tage for en staude at skjule dem. Hurtigtvoksende klatreplanter giver meget hurtigt en følelse af modenhed i en ny have og klæder synet af døre, buer og pergolaer. En klatreplante bag en smal rabat tager sig også glimrende ud og giver højde, farve og interesse uden at optage værdifuld plads i haven. Uanset grund, jord eller klimaforhold i haven kan man finde en klatreplante, der passer.

Indretning med bambus

Selv om bambus ikke strengt taget er træagtige – faktisk er de stauder – gør deres permanente, vedagtige stængler, at de kan bruges som buske i haven. De høje skaber et elegant hegn, nâr de plantes i en række. De mindre høje bambus giver godt bunddække. De fleste bambusser, undtagen de meget høje, vokser godt i beholdere, selv om mange ynder fugtige forhold og derfor skal vandes hyppigt, hvis de dyrkes i potter, Bambus kan også bruges i geometriske bede i en moderne have eller for at definere og accentuere en japansk eller orientalsk inspireret have.

Hække som rammer

Hække skaber en dejlig, løvrig afgrænsning til haven, skæringer mod naboer, støj og trafik og giver en skøn baggrund for stauder eller blandede plantebede. Hække kan også bruges som mure inde i selve haven for at skabe hyggelige opholdsrum og definere forskellige sektioner af haven, fx et legeområde, et siddeområde eller en grøntsags- krydderurte- eller blomsterhave. Den slags hække behøver ikke være høje eller lukke af for udsynet: en klart defineret linje sender det nødvendige budskab. En have skal helst indeholde nogle overraskelser og gemme på områder, der kan udforskes, og hække gør det muligt at skabe denne følelse af mystik. Da man ikke kan se hele haven på en gang, betyder det, at beboere og gæster anspores til at træde ud i og vandre omkring i haven og udforske deres skjulte hemmeligheder. Hække er ikke alene dekoration og struktur, men også glimrende til at bryde vinden. Selv stammerne i en løvfældende hæk om vinteren sænker vindhastigheden væsentlig og beskytter herved høje eller skrøbelige haveplanter på læsiden. l en udsat have kan man finde retningen af den fremherskende vind og opsætte hække på tværs af.

Buske giver struktur

Buske er ideelle som bundsplanter. fordi de giver substans og struktur og skaber en følelse af permanens i beplantningen. Undgå at plante buske i en lige linje foran et hegn. Vælg i stedet planter med forskellig højde og form, og anbring dem strategisk i bed og rabatter. Sæt store mørke buske som baggrund for lyse blomster; sina buske som dværgbuksbom, timian eller euonymus som afkantning foran; og buske med dramatisk løv som som blikfang.

Bestil 3 gartner tilbud – 100% gratis

Hvis du ikke selv er frisk på at gå i gang med havearbejdet, så få en anlægsgartner til at gøre det. På Billig-gartner.dk kan vi lokalisere 3 gode anlægsgartner tilbud på eksempelvis fremavl af planter fra frø, opsætning af hegn, græsslåning eller bladopsamling. Du beskriver blot anlægsgartneropgaven i tilbudsformularen på cirka 3½ minut (så er du færdig). Du bliver nu kontaktet af to-tre anlægsgartnerfirmaer, som hver især byder ind. Vi sørger for, at samtlige anlægsgartnerfirmaer følger forventningerne og tilbyder arbejde i topklasse, og vi undersøger løbende løsningen af den stillede anlægsgartnersag.

Du kommer sikkert i mål med alle kategorier af haveopgaver. Efter to-fire arbejdsdage kan du forvente et opkald fra de 3 bedste anlægsgartnerfirmaer, som fremlægger deres enormt billige tilbud. Feedback på opgave omhandlende “rådgivning om nye haveprojekter“ fra Ella Kreutzkampf, Ishøj: Vi havde en rigtig god oplevelse med dette tilbudskoncept.

Flere lånetilbud nemt og enkelt

sponsoreret artikel

Vi kan alle godt lide, når noget er nemt og enkelt, og heldigvis har den digitale udvikling været med til at gøre det nemt og enkelt at få flere forskellige lånetilbud et sted. Det, man skal bruge, er en lånesammenligner som for eksempel DigiFinans.dk. De har over en årrække specialisteret sig i at indhente lånetilbud fra flere forskellige banker.

Du skal bare udfylde en ansøgning, så sørger DigiFinans for, at du modtager flere forskellige lånetilbud. Det hele er gratis, så det kommer ikke til at koste dig noget at finde ud af, hvilken rente og løbetid du vil blive tilbudt. Uanset om du skal låne 25.000 kroner eller 300.000 kroner.

Det er meget nemmere at udfylde én ansøgning hos DigiFinans i stedet for at gå til alle bankerne én efter én, for derefter selv at sidde og danne sig et overblik over tilbuddene. Hos DigiFinans bliver der sørget for, at du får et fuldt overblik over de forskellige lånetilbud, så du nemt kan vurdere, hvilket tilbud, der passer bedst til dig.

Lån uden at stille sikkerhed

De traditionelle banker vil som regel gerne vide, hvad du skal bruge pengene til, og de vil også gerne have en form for garanti for at få pengene tilbage ved at have pant i for eksempel bil eller bolig. Men sådan er det ikke med de banker, som DigiFinans samarbejder med. Her kan du låne penge til lige det, som du har lyst til, uanset om det er ferie, ny bil eller en tur på autoværkstedet eller nyt køkken. Du vælger helt selv, hvad pengene skal bruges til, og der bliver ikke stillet nogle spørgsmål fra bankerne.

Hjælpe til ansøgningsprocessen.

Vil du gerne sikre dig så gode lånetilbud som muligt, så er det en fordel, hvis I er to på ansøgningen. Bankerne vurderer nemlig ansøgningen ud fra begge ansøgeres økonomi, og kan ofte tilbyde bedre renter, end hvis man søger om lånetilbud alene.

Samtidig skal du også sikre dig, at dine oplysninger er så korrekt udfyldt som muligt. De oplysninger, som du skriver ind i ansøgningskemaet bliver nemlig sammenlignet med de informationer, som SKAT har på dig. Stemmer disse oplysninger ikke overens, så kan du risikere at få et afslag på det endelig lån.

DigiFinans sørger for, at du får en række lånetilbud, som alle er forhåndsgodkendt, men stemmer de oplysninger, som du har givet DigiFinans, ikke overens med de informationer, der er hos SKAT, så kan det godt blive til et afslag. Du kan finde alle dine lån på SKATs hjemmeside, og på den måde, så kan du finde ud af, hvad du mangler at afdrage på dine gamle lån.

Guide: Sådan gør du boligen klar til fremvisning

Når købere kommer til en fremvisning af din bolig, kan dette faktisk sammenlignes med at få gæster. Derfor gælder det om at tage et kritisk blik på boligen og vurdere, hvad udefrakommende vil tænke om stedet, når de ser det første gang. Dette kan for mange være en svær opgave, da vi ser os blinde på vores egne småfejl og mangler.

Men små ting kan faktisk gøre en stor forskel, både når det kommer til liggetiden for boliger til salg samt prisen af dem. Læs her mere om, hvordan du konkret kan friske din bolig mere op, før du får det solgt.

Få pudset alle vinduerne

Mange boligsælgere overser boligens beskidte vinduer. Umiddelbart virker det heller ikke til at have den store betydning, men når man ser en bolig for første gang, er det alligevel med til at give et indtryk af boligen. Lysindfald og udsigter har en ekstrem indflydelse på vores valg af bolig, og derfor gælder det om at skabe de bedste forudsætninger. Så puds alle boligens vinduer, således de fremstår skinnende rene.

Ryd op i skuret, i kælderen og på loftet

Det betyder rigtig meget, om boligen er ryddet op og rengjort. Er der beskidt og rodet, er det sværere for potentielle købere at se sig selv i boligen. Derudover vil skidt og rod få boligen til at se mere slidt ud, hvilket kan have en negativ effekt på salgsprisen. Det er altså ikke kun de gængse områder i boligen, der skal ryddes op og rengøres. Både skur, kælder og loft skal ligeledes have en omgang, hvis du ønsker at give det bedste indtryk.

I samme omgang skal du sørge for at fjerne det synlige kalk på badeværelset, tomme dåser og flasker samt gamle aviser. Disse områder glemmer mange boligsælgere at tage sig af, da de simpelthen ikke ser det i dagligdagen. Men som nye købere, spottes disse ting altså hurtigt og giver et dårligt indtryk.

Skift ødelagte pærer i hele huset

Generelt bør alle defekte genstande i huset fikses, således alting spiller. Det samme gælder spørgsmålet om alle ødelagte pærer. Det kan virke som en lille ting, men er der blot et enkelt lys i boligen, der ikke virker, påvirker det indtrykket. Ligesom det naturlige lys fra vinduer har en stor betydning for boligens indtryk, har det kunstige lys det også. Sørg for både at skabe god belysning i form af loftslamper samt hyggeligt lys i form af mindre lamper rundt omkring.

Blomster, lys og kaffe på bordet

Når selve dagen for fremvisning kommer, gælder det altså om at tænke det som om, at du får gæster på besøg. Du er godt nok ikke selv til stede under besøget, men her vil ejendomsmægleren i stedet agere som vært. Hjælp ejendomsmægleren med at være den bedste vært ved at gøre et godt forarbejde. Du kan med fordel:

  • Rydde op
  • Gøre rent
  • Tænde lys i alle rum
  • Trække gardiner helt fra
  • Tænde baggrundsmusik
  • Stille friske blomster på bordet
  • Stille kaffe, småkager og lidt chokolade frem

Du skal tænke på, at mange købere ofte har kørt en længere køretur, før de ankommer til ejendommen. Derudover er det en stressende situation at skulle vælge sin nye bolig, og derfor kan det være særdeles rart at blive tilbudt en kop kaffe og lidt sødt. På denne måde kan de tale med ejendomsmægleren om boligen, imens de får noget varmt at drikke.

Få meget mere boliginspiration på Alletiders Bolig

Bidragssatser

Bidragssatsen er et gebyr man betaler oveni rente og afdrag på et realkreditlån. Realkreditinstutterne bruger bidragssatserne til at dække omkostninger til administration, lønninger, tab på lån og kapital. Især de to sidste betyder, at jo højere belåningsgrad på din bolig, jo dyrere er dine lån, både som andel af dine lån-omkostninger og i kroner og ører.

For at sikre sig mod dårlige betalere, skal realkreditinstituttet have en “kassebeholdning” som kan dække såfremt en boligejer ikke kan betale sine lån. Der er store omkostninger med, at inddrive gæld fra dårlige betalere, og skal boligen på tvangsauktion, vil det ofte medføre en salgspris på boligen, der ligger under det beløb der skyldes til realkreditinstituttet. Overordnet vil personer med problemer med at betale lånets ydelser ofte også have en høj belåningsgrad, hvorfor du med fordel kan fokusere på at nedbringe din belåningsgrad. Du kan ved at at kombinere afdrag på lånet og en gunstig boligpris-udvikling, i løbet af 5-10 år, stå i en situation, hvor du kan barbere måske 30-40% af bidragsomkostningerne. På især rentetilpasning og afdragsfri lån fylder bidragene ligeså meget, eller mere end renterne, og med et lån på eks. 3,2 millioner, kan du spare op til 30.000 kr om året, ved at gå fra 80% belåning til 50% belåning.

Når du køber bolig bør du sammenligne realkreditinstitutternes bidragssatser. Der indgår mange faktorer i beregning af netop din bidragssats. Boligtyper, såsom hus, ejerlejlighed, sommerhus, landbrug, såvel som lånets type, såsom flekslån, fatsforrentet m/u afdrag kan være afgørerende for bidragets størrelse på netop dit lån. Men belåningsgraden, dvs den andel lånet udgør af boligens værdi, har også betydelig effekt på omkostningen. Vi anbefaler at du tjekker eks. realkreditkonsulenten eller mybanker for en sammenligning.

Formidlingsaftalen

Når du sælger din bolig gennem en ejendomsmægler, skal du og ejendomsmægleren underskrive formidlingsaftale. Den giver mægleren ret til at sælge din bolig. Er I to ejere, skal I begge skrive under. Sælger og mægleren skal være enige om udbudsbetingelserne, som pris og salgsmetode. Man skal også tage stilling til, hvor meget det skal bruges på markedsføring og hvor boligen skal markedsføres – internet, aviser og TV. Jo mere specificeret aftalen er, desto nemmere bliver samarbejdet.

I formidlingsaftalen kan tegnes for maksimalt seks måneder og forlænges i maksimalt tre måneder. Formidlingsaftalen består af obligatoriske og valgfri ydelser. De skal dog være specificeret tydeligt.

Aftalen skal indeholde:
hvilken pris ejendommen udbydes til,
hvilket salær og andre omkostninger ejendomsmægleren har krav på såfremt ejendommen sælges,
hvilke omkostninger, der skal betales, uanset om ejendommen sælges eller ej,
vilkår for aftalens opsigelse af såvel ejendomsmægler som sælger,
aftalens varighed.

Endelig kan det i formidlingsaftalen aftales, hvilke pligter såvel ejendomsmægler som sælger har. Sælgers pligter kunne f.eks. være at dele af ejendommen sættes i stand, at haven gøres i orden og at indhente nødvendige dokumenter. Mægleren skal udarbejde salgsopstilling og købsaftale samt hjælpe sælger med handlens berigtigelse.

Sådan sparer du nemt på salæret

Læg din bolig i udbud blandt 3 lokale mæglere. Når mægleren ved, at han/hun er en blandt 3 mæglere der kan “vinde” dit boligsalg, så opnår du høj konkurrence på salæret! Opret via boligvurdering.nu, og spar på salæret:

Få 3 gratis tilbud fra ejendomsmæglere

I forbindelse med fastlæggelse af kontantprisen udarbejder ejendomsmægleren også et salgsbudget som skal udleveres i forbindelse med indgåelse af formidlingsaftalen. Dette budget viser hvilke indtægter og hvilke udgifter, der vil være i forbindelse med handlen. Trækkes udgifterne fra indtægterne fås det overskud/underskud, som sælger vil få ud af handlen.

Når der ligger et købstilbud, som sælger er villig til at acceptere, udarbejdes der et salgsprovenu. Salgsprovenuet er en eksakt beregning, baseret på den konkrete handel. Beregningen viser indtægter, udgifter og overskud ved handelen. Hvis der er fejl i beregningen er mægleren erstatningsansvarlig over for sælger.

Ejendomsmæglerens salær udløses, når mægleren har gennemført et salg inden for de rammer, der er aftalt i formidlingsaftalen. Indeholder aftalen ikke oplysning om varighed, har mægleren ikke krav på honorar. Salget skal være gennemført i aftalens løbetid.

Tidspunktet for betaling skal fremgå af aftalen – som det er formuleret i ejendomsmæglerlovens § 10: “Aftalen skal indeholde en klar og tydelig angivelse af, hvornår og hvordan vederlaget skal erlægges”.

Det kan også være aftalt, at mægleren står for “eftersagsbehandling” og derfor gennemgår skødeudkast, refusionsopgørelse med videre på sælgers vegne.

Udgangspunktet er, at man ikke skal betale salær, når formidlingsaftalen er udløbet. Når formidlingsaftalen er ophørt, skal ejendomsmægleren stoppe alle salgsbestræbelser. Mægleren kan alene betinge sig et vederlag, hvis der indgås en købsaftale, inden formidlingsaftalen udløber, eller hvis der efter formidlingsaftalens ophør indgås en købsaftale på baggrund af mæglerens indsats.

Hvis man kort tid efter formidlingsaftalens ophør, sælger sin bolig til en køber, som ejendomsmægleren har fået kontakt til samt fremvist sælgers bolig, og som har modtaget salgsmateriale af ejendomsmægleren, vil ejendomsmægleren kunne komme med påstand om at salget alene er sket grundet hans salgsbestræbelser og indsats. Hvis det er tilfældet vil mægleren have krav på vederlag.

Hvis du indgår formidlingsaftale med en ny mægler og han laver ny salgsopstilling, tager nye billeder mv. og din lejlighed bliver solgt herefter, vil den tidligere ejendomsmægler som udgangspunkt ikke have krav på vederlag. Men det kommer an på en konkret vurdering af, hvilken mæglers arbejdsindsats der ligger til grund for salget. Har du antaget en ny mægler, skal du dog ikke være nervøs for at betale vederlag til begge mæglere, da det vil være en sag mellem mæglerne hvem af dem der skal have vederlag for salget.

Sådan sparer du nemt på salæret

Læg din bolig i udbud blandt 3 lokale mæglere. Når mægleren ved, at han/hun er en blandt 3 mæglere der kan “vinde” dit boligsalg, så opnår du høj konkurrence på salæret! Opret via boligvurdering.nu, og spar på salæret:

Få 3 gratis tilbud fra ejendomsmæglere

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/