Kreative tips og ideer til haven

Kreative tips og ideer til haven

Spændende brug af Klatreplanter

I en etableret have kan man bruge klatreplanter, fx klematis eller klatrehortensia for at live op på buske eller små træer, når de ikke er i blomst eller bærer frugt. Eller prøv med parthenocissus (vildvin), jasmin eller vedbend for at beklæde hegn eller mure på mindre tid, end det ville tage for en staude at skjule dem. Hurtigtvoksende klatreplanter giver meget hurtigt en følelse af modenhed i en ny have og klæder synet af døre, buer og pergolaer. En klatreplante bag en smal rabat tager sig også glimrende ud og giver højde, farve og interesse uden at optage værdifuld plads i haven. Uanset grund, jord eller klimaforhold i haven kan man finde en klatreplante, der passer.

Indretning med bambus

Selv om bambus ikke strengt taget er træagtige – faktisk er de stauder – gør deres permanente, vedagtige stængler, at de kan bruges som buske i haven. De høje skaber et elegant hegn, nâr de plantes i en række. De mindre høje bambus giver godt bunddække. De fleste bambusser, undtagen de meget høje, vokser godt i beholdere, selv om mange ynder fugtige forhold og derfor skal vandes hyppigt, hvis de dyrkes i potter, Bambus kan også bruges i geometriske bede i en moderne have eller for at definere og accentuere en japansk eller orientalsk inspireret have.

Hække som rammer

Hække skaber en dejlig, løvrig afgrænsning til haven, skæringer mod naboer, støj og trafik og giver en skøn baggrund for stauder eller blandede plantebede. Hække kan også bruges som mure inde i selve haven for at skabe hyggelige opholdsrum og definere forskellige sektioner af haven, fx et legeområde, et siddeområde eller en grøntsags- krydderurte- eller blomsterhave. Den slags hække behøver ikke være høje eller lukke af for udsynet: en klart defineret linje sender det nødvendige budskab. En have skal helst indeholde nogle overraskelser og gemme på områder, der kan udforskes, og hække gør det muligt at skabe denne følelse af mystik. Da man ikke kan se hele haven på en gang, betyder det, at beboere og gæster anspores til at træde ud i og vandre omkring i haven og udforske deres skjulte hemmeligheder. Hække er ikke alene dekoration og struktur, men også glimrende til at bryde vinden. Selv stammerne i en løvfældende hæk om vinteren sænker vindhastigheden væsentlig og beskytter herved høje eller skrøbelige haveplanter på læsiden. l en udsat have kan man finde retningen af den fremherskende vind og opsætte hække på tværs af.

LÆS OGSÅ:  Formidlingsaftalen

Buske giver struktur

Buske er ideelle som bundsplanter. fordi de giver substans og struktur og skaber en følelse af permanens i beplantningen. Undgå at plante buske i en lige linje foran et hegn. Vælg i stedet planter med forskellig højde og form, og anbring dem strategisk i bed og rabatter. Sæt store mørke buske som baggrund for lyse blomster; sina buske som dværgbuksbom, timian eller euonymus som afkantning foran; og buske med dramatisk løv som som blikfang.

Bestil 3 gartner tilbud – 100% gratis

Hvis du ikke selv er frisk på at gå i gang med havearbejdet, så få en anlægsgartner til at gøre det. På Billig-gartner.dk kan vi lokalisere 3 gode anlægsgartner tilbud på eksempelvis fremavl af planter fra frø, opsætning af hegn, græsslåning eller bladopsamling. Du beskriver blot anlægsgartneropgaven i tilbudsformularen på cirka 3½ minut (så er du færdig). Du bliver nu kontaktet af to-tre anlægsgartnerfirmaer, som hver især byder ind. Vi sørger for, at samtlige anlægsgartnerfirmaer følger forventningerne og tilbyder arbejde i topklasse, og vi undersøger løbende løsningen af den stillede anlægsgartnersag.

Du kommer sikkert i mål med alle kategorier af haveopgaver. Efter to-fire arbejdsdage kan du forvente et opkald fra de 3 bedste anlægsgartnerfirmaer, som fremlægger deres enormt billige tilbud. Feedback på opgave omhandlende “rådgivning om nye haveprojekter“ fra Ella Kreutzkampf, Ishøj: Vi havde en rigtig god oplevelse med dette tilbudskoncept.


related articles

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/