Smarte fotograf tips til bedre billeder

Smarte fotograf tips til bedre billeder

Kompenser for undereksponerede dagslysmotiver

Her er et tip fra en bryllupsfotograf, som er intet mindre end genial til det med at fotografere udendørs i direkte sol med blændeprioritet. Hvis dit hovedmotiv er klædt i lyst tøj (som en brud i sin hvide kjole, for eksempel), vil dit kamera registrere det meget lyse område og justere lukkerhastigheden til at mørkne billedet (hvilket også vil gøre ansigtet mørkere -ikke mindst hvis vedkommende er placeret med solen i ryggen, som er der, solen helst skal være, da du altid skal undgå at skyde personer med solen bag din egen ryg). Nu går det så ud på at overtrumfe det, kameraet mener, er den rette eksponering (kameraet vil gøre billedet mørkt) og bruge eksponeringskompensation til at forlænge eksponeringen med måske l/3, 3/4 eller endda et helt blændetrin eller mere.

Det gør du sådan her: På et Nikon trykker du på eksponeringskompensationsknappen (+/-) oven på kameraet og holder den nede, mens du drejer kommandohjulet bag på kameraet mod venstre til enten +0.3 eller +O.7 (aflæses i kontrolpanelet oven på kameraet). Når du nu trykker på udløseren, får du et foto, som er lysnet med 1/3 eller 1/4 blændetrin. På et Canon sætter du tænd/sluk-knappen i den allerøverste position (over On), holder øje med LCD-skærmen oven på kameraet og “vrider” eksponeringen med enten +0.3 eller +O.7 ved at dreje på funktionsvælgeren bag på kameraet. Tag nu et foto, og tjek, om det eventuelt skal være endnu lysere. Er personens ansigt stadig lidt for mørkt, skruer du yderligere op for eksponeringskompensationen (til måske +l .0 – altså et helt blændetrin), tager et nyt testfoto, som du tjekker – og så videre, indtil den sidder lige i øjet. Altså, kort og godt: Er billedet for mørkt, bruger du eksponeringskompensationen til at trumfe kameraets skøn og overeksponere en anelse.

LÆS OGSÅ:  Forsikring af dyr

Tippet til det bedste nattemotiv

Til udendørsfotografering efter mørkets frembrud er det vigtigste råd, jeg kan give dig, aldrig at bruge kameraets standardindstillinger, som for eksempel blændeprjoritet (A på et Nikon og Av på et Canon) – eller nogen af de forprogrammerede indstillinger, såsom Landscape eller Portrait. De ting fungerer helt fint i løbet af dagen, men at indfange den meget dybt mørkeblå eller kulsorte nattehimmel, man ser med det blotte øje, er noget nær umuligt med de indstillinger, fordi de vil forsøge at lysne hele billedet. Kameraet er jo ikke klar over, at det er nat, men vil forsøge at løse sin Opgave med at finde den rette eksponering. Derfor mener jeg, at hele hemmeligheden bag fotografering efter mørkets frembrud er at betjene kameraet manuelt.

Her skal du bruge lysmåleren i kameraets søger (det er så ufatteligt nemt, at du ikke drømmer om det, så lad dig endelig ikke frustrere). Indstil kameraet på manuel betjening, og start med en lukkerhastighed på eksempelvis 1/30 sekund (dit kamera er jo på stativ for at kunne tage billeder om natten). Find også en passende blændeværdi til at begynde med. Hvad med f/8? På et Nikon vil lysmåleren blive vist helt til højre eller i bunden af søgeren; på et Canon dukker den op i bunden. I midten af måleren vil du kunne se en kraftig linje med mindre linjer over og under (eller til højre og venstre for) sig. Linjer foroven betyder, at dit foto, hvis du tager det lige nu, vil blive for lyst (overeksponeret). I så fald skal du dreje på kommandohjulet (eller funktionsvælgeren), indtil du når et blændetrin, der får linjerne til at forsvinde (hvilket betyder, at eksponeringen er perfekt). Teknisk Set skulle alt nu være tiptop, men skulle din nattehimmel stadig mangle det helt rigtige fløjlsbløde Skær, må du dreje videre på vælgeren, indtil billedet undereksponeres.

LÆS OGSÅ:  Gør din bolig klar til salget

Find en god fotograf – Få 3 gratis tilbud

På Fototilbud.dk modtager du helt gratis og ganske let op til 3 fornemme tilbud på en billig fotograf (f.eks. i Korsør) fra hæderlige fotografer. Hjemme hos dig selv, kan du gennemgå alle de leverede estimater og siden udpege det, du foretrækker. På Fototilbud.dk står vi inde for, at alle vore tilknyttede fotografer lever op til de indgåede aftaler og tilbyder arbejde i høj kvalitet, og vi gennemgår altid kundetilfredshed i forhold til den udførte opgave.

Vi sætter fotografopgaven i konkurrence ved vores servicemindede fotografer i din by – 3 tilbud billig fotograf. Samtlige solide samarbejdspartnere elsker tilfredse kunder og nøgleordene er blandt andet fagligheden og meget professionel kundefeedback. Lad relevante og kvalificerede fotografer tæt på, hvor du er (for eksempel Fotograferne) ordne den oprettede fotografopgave.

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/