Ejendomsvurdering salgspris – få vurderet salgsprisen af din bolig

Ejendomsvurdering salgspris – få vurderet salgsprisen af din bolig

Står du og skal have din bolig vurderet? Så forsøg altid at få flere mæglere til at vurdere din bolig, da du på den måde får en mere præcis idé om, hvad din bolig er værd og dermed også vil kunne sælges for, hvis det bliver aktuelt.

Går du og overvejer at sætte din bolig til salg? Men ved du ikke hvad din bolig er værd? Så gå til en ejendomsmægler og få lavet en vurdering af din bolig. Det er oftest gratis at få foretaget en vurdering af boligens salgspris – dog tager nogle et lille beløb for at lave en vurdering. Du rådes bestemt til at få lavet flere vurderinger, da det giver et bedre indblik i hvad din bolig er værd og – som nævnt tidligere – er det oftest gratis at få lavet en vurdering.

Du kan også søge på nogle forskellige boligsider og finde ud af hvad andre boliger i dit kvarter er blevet solgt til, men du skal dog huske på, at det kan svinge meget, alt efter beliggenheden, størrelsen på boligen og en lang række af øvrige faktorer. Derfor bør du altid benytte én eller flere mæglere til at lave en salgsvurdering af din bolig, da du opnår det mest præcise svar på denne måde.

Når du så finder ud af hvad din bolig er værd, så skal du tage stilling til om prisen er den rigtige for dig. Hvis du synes vurdering er for lav, så har du naturligvis altid mulighed for at prøve at sætte din bolig til salg til en pris, du mener er mere passende. Du skal dog være opmærksom på, at chancerne for at din bolig bliver solgt er en del lavere.

LÆS OGSÅ:  Effektive tips til rengøring af helt almindelige ting

Mener du ikke, at du kan opnå den rigtige pris for din bolig, kan du altid vente med at sætte din bolig til salg, da boligpriserne generelt er stigende i hele landet – og specielt i de større byer er boligpriserne er stigende.

Ønsker du en låneomlægning?

Man kan også bruge en vurdering til at omlægge ens boliglån til et billigere lån. Hvis du tror at din bolig er steget i værdi, så kan du kontakte banken, der derefter sender en mægler eller en anden person, som har forstand på vurdering ud til dig, så du kan få foretaget en vurdering af boligen.

Det er oftest gratis at få lavet en genvurdering, men der kan dog gå op til flere uger, inden der er mulighed for dette. Det afhænger af hvor fleksibel din bank er og hvor travlt de har i den periode, du ønsker at få lavet din genvurdering. Hvis den nye vurdering viser at salgsprisen er vokset, så har du muligheden for at tage en snak med din bank og diskutere mulighederne for et billigere boliglån.

Grunden til at det er muligt at få et billigere boliglån hvis vurderingen er steget, er fordi banken dermed opnår en større sikkerhed, da friværdien i din bolig er steget. Hvis vi siger at din bolig har en værdi lydende på 1.500.000 DKK, men efter den nye vurdering, så er din bolig steget til at have en værdi lydende på 2.000.000 DKK, så betyder det at bankens sikkerhed er vokset med 500.000 DKK.

Lad os sige, at dengang du købte boligen til 1.500.000 DKK tog du et lån til 1.250.000 DKK. Det ville betyder at hvis du gik personlig konkurs i skrivende stund, så ville der kun være en ”fejlmargin” på 250.000,-, men nu hvor den nye vurdering lyder på 2.000.000 DKK, ville ”fejlmargin” derimod være på 750.000 DKK.

LÆS OGSÅ:  Alt om Skøder

Det betyder at banken har større sikkerhed og ville være mere villige til at omlægge dit boliglån til et billigere lån. Før du overvejer at få lavet en genvurdering af din bolig, så rådes du til at tage kontakt til din bank og høre hvorvidt det overhovedet kan betale sig, at få lavet en omlægning af dit nuværende boliglån.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra ejendomsmæglere

Ønsker du at modtage hele 3 gratis og uforpligtende tilbud fra ejendomsmæglere i dit nærområde, der glædeligt giver dig en boligvurdering af din ejendom? Hvis ja, så brug linket nedenfor, indtast dine informationer og modtag tre tilbud indenfor 24 timer!

Få 3 gratis tilbud fra ejendomsmæglere

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/