Hvad koster det at sælge et hus?

Hvad koster det at sælge et hus?

Når man skal udregne hvad, det koster at sælge sit hus eller sin lejlighed er der mange faktorer, der spiller ind. Ofte bliver det forbundet med en masse omkostninger, men det behøves det ikke nødvendigvis, da der er flere ting man kan gøre for at gøre salget af sin bolig billigere. Du kan nemlig selv stå for noget af det som ejendomsmægleren normalvis har ansvaret for.

Hvad er prisen for at ”booke” en ejendomsmægler?

Prisen afhænger af hvor meget arbejde der ligger i salget af din bolig. Skal ejendomsmægleren stå for alt arbejdet, hvilket inkluderer alt lige fra markedsføring til fremvisninger, så lyder prisen oftest på omkring 80.000 kr. for en villa og 40.000 for en andelsbolig. Priserne ovenfor er inklusive moms, men omfatter ikke dokumenter, fotos og rapporter.

Du skal være opmærksom på, at det er muligt at forhandle størrelsen på ejendomsmæglerens salær. Er din bolig i en god stand og ligger i et eftertragtet område, så den dermed er lettere at sælge, er det muligt at formindske mæglerens salær. Og omvendt; hvis din bolig ligger i et knap så eftertragtet område, så er der en sandsynlighed for, at salæret kan være højere.

Område Ca. procentvis stigning / fald af salær
København -35%
Odense -35%
Aarhus -35%
Aalborg -35%
Ydre områder +10%

Hvordan sparer jeg penge på salget af min bolig?

Des flere ting du selv står for under salget af din bolig, des flere penge er der naturligvis også at spare. Der op til flere ejendomsmæglere, der tilbyder en ordning, hvor du selv kan stå for dele af salgsopgaverne. Det er muligt at spare op til næsten halvdelen af salæret, ved at gøre følgende:

LÆS OGSÅ:  En velholdt have øger din ejendoms værdi ved salg

Tag selv billederne: Dette er ofte inkluderet i ejendomsmæglerens salær, men ved at gøre det selv kan du spare op til 10.000 DKK.

Stå selv for markedsføringen: En del af salæret til ejendomsmæglerens arbejde er markedsføring af din bolig. Ved selv at stå for denne post er der ca. 5.000 DKK – 10.000 DKK yderligere at spare.

Fremvisninger: Dette er også en del af ejendomsmæglerens arbejde. Viser du selv din bolig frem, vil det her også være muligt at spare mellem 5.000 DKK og 10.000 DKK.

En anden mulighed er, at stå for hele salget selv. Dog er det vigtigt, at være opmærksom på, at der skal sættes meget arbejde af, når man selv vil give sig i kast med at sælge sin bolig – der er mange ting, at tage højde for. Der er steder at spare penge, men det er også et tidskrævende arbejde.

Ved selvsalg er der ofte faste omkostninger pålydende i omegnen af 12.000 DKK. Lige meget om du vælger, at en ejendomsmægler skal varetage noget af salget, eller det hele, er det vigtigt at få den bedste pris på markedet.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra ejendomsmæglere

Har du et hus, du gerne vil sælge? Via Boligvurdering.nu kan du få intet mindre end 3 gratis og uforpligtende tilbud fra ejendomsmæglere, der ønsker at sælge din bolig. Indtast blot dine oplysninger og læn dig tilbage – tilbuddene kommer i løbet af 24 timer!

Få 3 gratis tilbud fra ejendomsmæglere


related articles

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/