Sådan gør du din bolig forårsklar

Sådan gør du din bolig forårsklar

Den danske vinter er over os, hvor kulde, sne og frost har det med at gøre et indhug og i værste fald kan give materielle skader.  Normalt er disse ikke så voldsomme, da de fleste er klar over, at en bolig løbende skal vedligeholdes, hvorfor det ofte ikke er nødvendigt at give huset den store overhaling.  Men derfor kan man sagtens give huset en opsang. Det kan sagtens være, at der findes nogle skavanker hist og her, som ikke har opdaget før. Her kommer nogle punkter, som er værd at tjekke, som sikre dig, at huset står i tip top stand til foråret.

Praktiske foranstaltninger

Når man skal sætte sin bolig i stand er det vigtigt, at have et overblik over det udstyr er til rådighed. Det nytter ikke noget at man står midt i en projekt, hvorefter man finder ud af, det rent faktisk ikke kan gennemføres på grund af manglende udstyr.

Eksempelvis er der mange forskellige processer i forbindelse med at få malet et loft eller gulv. Her er processen ofte lang, hvor det der både skal gøres grundigt rent, derefter skal der grunder og maling, som højst sandsynligt skal tørre over flere omgange.  Hvis man ikke har det rigtige udstyr, vil det forlænge eller ødelægge renoveringen. Der skal de rigtige pensler og maling til.

Indvendigt

Når huset skal gøres forårsklar er der mange ting, som der skal være styr på det.  Man kan med fordel dele gøremålene op i indvendige og udvendige.  Det kan være en god ide at starte med en stor rengøring indvendigt i huset,  hvor snavs og især fugt kan være en konsekvens af en hård vinter.

LÆS OGSÅ:  Udlev din iværksætterdrøm

Hvis man har en kælder kan det være der er fugtskader og det er en god kilde til skimmelsvamp, hvilket er vigtigt at få bugt med i en fart, i og med skimmelsvamp hurtigt kan eskalere.  Dertil vil det være en god idé, at få tjekket alle vinduer og døre, om listerne holder helt tæt, således der ikke slipper fugt ind.

For det andet kan fornyelse af det indvendige inventar ligeledes give boligen et frisk pust til foråret. Det kan være i form af enten en ny, lænestol, sofa eller en seng med elevation, hvis soveværelset skal piftes lidt op.  I samme ombæring vil prikken over i´et være nyt sengetøj på sengen, hvilket kan i sig selv kan give rummet et helt nyt udtryk.

Udvendigt

Det er ikke kun det indvendige der skal være fokus på inden foråret kommer.  Udendørsarealerne må ikke negligeres på nogen måde, hvorfor der kan være mange steder, hvor boligen trænger til en overhaling, i og med en hård vinter kan have sat sine spor på enten tag, terrasse eller haven.

Terrassen og haven  er de to steder, hvor man bruger allermest tid når vejret er godt, hvorfor det kan være en god idé at fokusere på at gøre netop disse to steder klar til foråret.  Det kan være favorabelt at give fliserne en tur, hvis de har fået lidt misfarvning pga. alt det jord, som sneen og smeltevandet har medbragt.


related articles

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/