Sådan gør du din bolig klar til salg

Sådan gør du din bolig klar til salg

Når den store beslutning er taget om, at man gerne vil sælge sit hjem, så begynder en ny og til tider uoverskuelig proces, hvor man skal finde den rigtige køber og ikke mindst få fastsat den rigtige pris i  samarbejde med en ejendomsmægler.  Når man rykker teltpælene op og søger nye græsgange, så er det for de fleste en smertefuld proces, i og med man har skabt mange goder minder det sted man flytter fra.  I den forbindelse kan det for nogle være svært, at komme lave en objektiv vurdering af deres hjem, for det er perfekt sådan som det er. Faktum er, at der kan gøres mange ting, for at boligen bliver helt salgsklar, hvorfor der her kommer nogle tips til, hvilke parametre der skal fokuseres på, hvis boligen skal gøres salgsklar.

Praktiske foranstaltninger

inden lejligheden eller huset kan sælges, så er der altid nogle praktiske ting, som skal være på plads.  Her handler det blandt andet om, at få en fagkyndig byggeteknisk rådgiver til at give sin vurdering af boligens stand, da der kan gemme sig ubehagelige overraskelser, som ikke taler i dit favør som sælger.  Hvis der skal lægges nyt tag eller der er fugt bestemte nogle steder i boligen, så vil det være noget, der skal fremgå i tilstandsrapporten, hvorfor det har en stor betydning i forhold til prisen på boligen.  Det kan som sælger rart at være bevidst om, således man har rent mel i posen, når boligen skal fremvises for eventuelle købere.

Indendørs

Der er mange ting man kan gøre som boligejer, i forhold til at gøre boligen mere indbydende over for potentielle købere og det er give den en overhaling indvendigt.  Her vil det pynte meget, hvis man får ryddet op og ud, hvis man har alt for mange små nips ting der står og fylder. Det kan give købere et indtryk af, at der rodet og det vil ikke fremme salgsprocessen på nogen måde.  Det er vigtigt at have i mente at man sælger en drøm, om at den pågældende køber kan blive lykkelig i huset, hvorfor det ikke gavner, at det flyder med alverdens ting.  Dog er det vigtigt at man ikke går på kompromis med den personlige stil, i og med køber også skal kunne forestille sig, hvordan det er at bo der.  Hvis der er nogle rum, som trænger til en kærlig hånd i form af en omgang maling eller, hvis der er nogle lister som ikke sidder ordentligt fast, så er det vigtigt at få bugt med disse. Det gavner ikke helhedsindtrykket.

LÆS OGSÅ:  Formidlingsaftalen

Udendørs

Ligesom der skal være styr på arealerne indenfor, så er det vigtigt, at der også bliver taget hånd om arealerne udenfor. Der er ingen som gider at flytte ind i et hus, hvor halvdelen af haven alligevel skal renoveres. Hvis der nogle hegn, som skal males, er det vigtigt, at gøre det på retmæssigvis, så det kommer til at fremstå så elegant som overhovedet muligt. Hvis der skal bruges bestemt maling, såom træbeskyttelse, så lad vær med at gå på kompromis med kvaliteten.

Det juridiske

Det juridiske aspekter ved et boligkøb skal ikke negligeres i og med det har stor betydning for, hvordan din kommer til se ud rent økonomisk. Derfor er det vigtigt, at alliere sig med en god boligadvokat, således handlen kommer til at foregå i ro og orden.

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/