Dette skal du huske ved hussalg

Dette skal du huske ved hussalg

Når du skal til at sælge dit hus kan der være mange ting, som du skal holde styr på. Det er derfor ikke nogen fordel for dig, hvis du skal gå at bekymre dig om, hvorvidt du kommer til at have noget at gøre med huset igen, når det først er solgt. Det er dog sådan, at man har 10 års mangelansvar som sælger, når man får solgt huset videre. Det betyder, at man kan blive stillet til ansvar for mangler i boet og det er noget de fleste gerne vil undgå. Det kan man heldigvis også, hvis man får foretaget et par ting.

Husk tilstandsrapporten

Hvis du skal flytte fra et hus og sælge det, så kan det være en god idé at få lavet en tilstandsrapport af boligen, fordi det kan være med til at fritage dig for dit mangelansvar. Ved sådan en tilstandsrapport bliver husets generelle tilstand skrevet op og man kan derfor se huset tilstand før det blev solgt videre. Dette kan være med til at få roen til at sænke sig i dit hoved og bekymringerne omkring hussalget til at fortage sig hurtigere. Man kan dog ikke blot nøjes med en tilstandsrapport – man skal også have lavet et el-eftersyn.

El-eftersynet

El-eftersynet går ud på, at boligens elinstallationer gennemgås og der bliver taget stikprøver af disse. Det har siden 2012 været nødvendigt at få foretaget dette eftersyn, hvis man gerne vil have en ejerskifteforsikring og blive fritaget fra sit mangelansvar. Derfor gælder det om at finde et sted, hvor du kan få lavet dette med stor præcision. Hvis du ikke får lavet både en tilstandsrapport og et el-eftersyn, så kan du ikke blive fritaget for dit mangelansvar, så få lavet en el-rapport ved hussalg, så kan du undgå, at det kommer tilbage og hjemsøger dig om 10 år.

LÆS OGSÅ:  Vil du gerne sælge din bolig?

related articles

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/