Sådan vælger du den bedste ejendomsmægler

Du har fået de 3 boligvurderinger og fået formidlingsaftalerne fra de 3 ejendomsmæglere. Så nu skal du vælge netop den ejendomsmægler der skal sælge din bolig. Her skal man tænke sig nøje om, og vurdere hver mægler efter en række faktorer. Vi har forsøgt at opstille en række af de vigtigste faktorer du kan bedømme mæglerne efter:

Kommer mægler til tiden, og overholder han aftalerne?

Hvis han rykke rundt på aftalerne, eller kommer for sent til aftalerne, eller er meget længe om, at producere boligvurderingen og fremsende denne, vil det være indikatorer for, at han udvise samme langsommelighed overfor potentielle købere. Hvis ikke ejendomsmægleren er fremme i skoene, kan det koste en bolighandel. Især i de sidste faser og under prisforhandlingen, skal mægleren være hurtig til a treagere og vende tilbage.

Benyt den gratis tjeneste hos boligvurdering.nu til at hente

Hent 3 gratis boligvurderinger

-hos lokale ejendomsmæglere.

Initiativ

Initiativ kan vise sig på flere måder; er mægleren god til at komme med idéer til pris-strategi, til små boligforbedringer eller til hvordan man bedst håndterer besværlige købere, så kan det hjælpe til med, at få en bolighandel til at lykkes. Hvis mægleren omvendt ikke byder ind med input, bør du overveje at gå til andre.

Er mægleren forberedt

Det er meget vigtigt at mægler møder velforberedt op til første besøg i hjemmet. Han bør kende til de seneste lokale og sammenlignelige handler, såvel som til m2-prisniveauet for området osv. Det kan være en god idé at udspørge mægleren om disse ting, så du kan tjekke om han har læst på lektionen inden besøget. Hvis han/hun ikke har forberedt sig på din bolig, bør det være en indikator for, at købere bliver mødt med samme manglende forberedelse.

LÆS OGSÅ:  Træfældning? Få 3 gratis tilbud på 24 timer!

Lokalkendskab og erfaring

Tjek på boligsiden.dk om mægleren har god erfaring med at sælge boliger i netop dit område. Selv indenfor samme postnr kan der være vidt forskellige områder, der hver især kræver detaljeret lokalkendskab for at øge chancen for et godt boligsalg.
zh2>Passer han med boligens målgruppe?

Skal du sælge en liebhaver bolig, der appellerer til den ældre målgruppe, kan det blive svært at komme i mål med en god handel, hvis mægler er i midt-tyverne og ”smart-i-en-fart”. Køberne skal gerne kunne identificere sig med mægleren, hvorfor det en sådan mægler vil passe bedre på en 2V’er i byen.

Boligvurdering

Det er naturligvis ganske vigtigt, hvad ejendomsmægleren mener din bolig skal sælges for. Der kan være store forskelle på hvad den enkelte mægler mener din bolig er værd – bare se nogle afsnit af hammerslag, så vil du blive overbevist. Men man skal vare sig for, at gå med den højeste pris – det kan være udtryk for en mæler-strategi der går ud på, at få boligen til salg, for så efterfølgende at presse sælger ned i pris. Vi anbefaler at du selv danner dig et nøgternt indtryk af især m2-priser i dit område. Hvis en boligvurdering ligger højere end disse skal der være nogle håndfaste og gode grunde til det.

Salær

Her skal man igen være vagtsom – man får nemlig som oftest det man betaler for. Går du efter det laveste salær, skal du være opmærksom på, at mægleren ikke kan tillade sig at bruge lige så meget tid på din bolig, som mægleren der får et højere salær. Vores anbefaling vil være, at du vælger den mægler der passer bedst på alle de ovenstående faktorer, og så forsøger at forhandle hans salær ned, og/eller lægger dele af det ind som en bonus ved opnåelse af en vis pris.

LÆS OGSÅ:  Salg af hus

related articles

https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/05/2021512003.html https://maeglerinfo.dk/wp-content/uploads/2021/3094646465.html https://maeglerinfo.dk/best-first-reviews-54/